malinovy_cheesecake

Malinový cheesecake

posted in: Leto, Sladký život | 0

Leto je za rohom a mňa priam láka vypekať ovocné koláče. Maliny (okrem iného) patria k môjmu najobľúbenejšiemu ovociu. Ak chystáte prvú letnú grilovačku, párty, alebo chcete len tak prekvapiť niekoho blízkeho (napríklad svoju mamičku keďže sa blíži Deň matiek) vrelo odporúčam. Vyvážená kombinácia chutí poteší každého sladkého jedáka. Malinový cheesecake.

malinovy_cheesecake

kosik

Na malinový cheesecake budete potrebovať (priemer 20cm):
135 g masla
135 g trstinového cukru
27 g kakaa
1 lyžičku vanilkového extraktu
2 vajcia
70 g hladkej múky
1 lyžicu kukuričného škrobu
300 g čerstvých malín (môžu byť aj mrazené)
35 g cukru
25 ml vody
135 g mascarpone
135 ml 33% smotany
2 lyžice neochutenej želatíny
čerstvé maliny na ozdobu

 

 

malinovy_cheesecake

A takto na to:

  • Rúru predhrejte na 160 stupňov. V hrnci s hrubším dnom roztopte maslo a pridajte kakao. Vareškou miešajte dokým sa neprepoja. Pridajte cukor a premiešajte. Odstavte hrniec z tepla, chvíľu počkajte kým zmes trochu ochladne a pridajte jedno vajce. Okamžite šľahajte ručným mixérom, pridajte aj druhé vajce a vanilkový extrakt. Keď sú všetky suroviny úplne prepojené, pridajte preosiatu múku a kukuričný škrob a stierkou zľahka premiešajte. Cesto prelejte do maslom vymasteného a pomúčeného okrúhleho plechu s priemerom 20 cm. Pečte približne 20 – 25 minút. Po vytiahnutí z rúry nechajte cesto vychladnúť vo forme, nevyberajte ho.
  • Maliny, vodu a cukor vložte do hrnca a nechajte za občasného miešania vrieť asi 10 minút. Odstavte, poriadne rozmixujte vo vysoko výkonnom mixéri a nechajte trochu ochladnúť pri izbovej teplote. Dve lyžice želatíny zmiešajte so 4 lyžicami studenej vody a nechajte 10 minút odstáť. Vo väčšej mise rozmixujte mascarpone s vychladnutou malinovou penou. Ich teplota by mala byť približne rovnaká, aby sa krém nezrazil. Želatínu rozpustite na miernom ohni. Postupne do nej pridajte pár lyžičiek krému a premiešajte. Nalejte želatínovú zmes do misy s krémom a miešajte na nízkej rýchlosti. Samostatne vyšľahajte smotanu a jemne ju stierkou vmiešajte do malinového krému. Natrite krém do formy s cestom, riadne zarovnajte a nechajte v chladničke niekoľko hodín, najlepšie cez noc. Podávajte s čerstvými malinami.


Tu si stiahnete recept v PDF.

Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

 

 

malinovy_cheesecake

malinovy_cheesecake

malinovy_cheesecake

malinovy_cheesecake

malinovy_cheesecake

Mižu

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám však naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)

Vaše komentáre