Coolinári v kuchyni

Máme novú knihu! Coolinári v kuchyni

Milí naši,

ak nás sledujete aj na sociálnych sieťach facebook a Instagram, určite neuniklo vašej  pozornosti, že len pred pár dňami vyšla naša prvá kuchárska kniha. Mnohí z vás sa nás totiž často pýtali, kedy konečne vydáme knihu aj my. No my sme nechceli nič urýchliť a povedali sme si, že ak do knihy pôjdeme musí to byť z našej strany stopercentný výkon a, uznáte, to chce čas, nedá sa do toho skočiť po hlave.

 

Coolinári v kuchyni

Po rokoch blogovania a naberania skúseností pri varení a pečení, po mnohých úspešných spoluprácach, po malých víťazstvách aj prehrách sme si však povedali, že už je naozaj najvyšší čas vyhovieť aj tým, ktorí by naše recepty mali najradšej v tlačenej podobe, ideálne v knižnej, a mohli si ich tak bez problémov vziať k sebe do kuchyne, zamazať a zamastiť. A tak je teda tu. Naša celkom nová kniha Coolinári v kuchyni. S tým zamazaním a zamastením, samozrejme, trochu žartujeme, ale len trochu! Chceme, aby vám kniha bola skutočným parťákom v tej vašej kuchyni, aby ste z nej vždy radi varili a piekli a tak sa občasným nehodám a zamasteniu, jednoducho, nevyhla.

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

Nájdete v nej viac ako 111 receptov na slané jedlá aj sladké dobroty a ešte niečo navyše. Tých receptov, samozrejme, nie je presne stojedenásť, ale okolo stodvadsať, ale predsalen číslo 111 znie aj vyzerá viac sexi. Knihu sme rozdelili do siedmich kapitol:

    1. Polievky a predjedlá

    2. Cestoviny

    3. Hlavné jedlá

    4. Sladký život

    5. Regionálne a tradičné jedlá

    6. Chlieb a pečivo

    7. Niečo extra

Pri každom recepte nájdete krátky pokec o konkrétnom jedle (hádam vás to nebude nudiť), celkový čas prípravy, počet porcií, no a, samozrejme, ingrediencie a tehnický postup. K štyrom receptom sme pribalili aj QR kód, po ktorého načítaní sa vám zobrazí stránka s videopostupom.

Pôvodne sme chceli mať takých receptov o dosť viac, bohužiaľ rýchlo sme zistili, že bez veľkého produkčného týmu, keď sme prakticky takmer na všetko len sami dvaja, nie je možné aj variť či piecť, fotiť, točiť, písať, a celkovo makať na knihe a popri tom aj bežne spravovať blog a sociálne siete, pracovať na projektoch s našimi partnermi a tak trochu v tejto blbej covid dobe aj nezabudnúť normálne žiť. So 4 receptmi nám však radi pomohli naši kamaráti, prišli, natočili, zjedli aj vypili, zostrihali a tak nás trochu odbremenili a vy sa tak môžete pozrieť ako sa pletie koláč s nutellou, pripravujú cestoviny, či varia tradičné džatky a zemiakovo-bryndzové pirohy.

V knihe sa nezameriavame na špecifický druh kuchyne, nájdete tu tak známe slovenské klasiky ako aj jedlá zo stredomoria, hlavne nášho obľúbeného Grécka, ale aj z iných stredomorských krajín, rovnako tak recepty, ktoré sa hodia na letné, ale aj jesenné, zimné a jarné obdobie.

Snažili sme sa knihu vytvoriť tak, aby si v nej každý našiel to svoje a zároveň vás previedla našim malým coolinárskym svetom, prostredníctvom jedál, ktoré máme radi a ktoré si veľmi často doma sami pripravujeme. Aj keď našim mottom vždy bolo: Jednoducho. Chutne., v našj knihe nájdete aj náročnejšie postupy, aby rovnako dobre slúžila začiatočníkom, ktorí sa s varením a pečením len zoznamujú, ako aj tým, ktorí už o práci v kuchyni niečo vedia.

Sme však presvedčení, že dobre variť a dobre piecť môže skutočne každý, kto sa nebojí občasného zlyhania, kto postupuje podľa receptu, komu nechýba chuť a vôľa skúsiť niečo nové. Zručnosť časom príde.

No a je všeobecne známe, že človek je aj očami, preto sme ku každému receptu priložili fotografiu ako má výsledok vyzerať. Kniha teda nie je len receptárom jedál, ale aj malým obrazovým sprievodcom, ktorý vám konkrétne jedlo predstaví v jeho finálnej podobe.

Predslov knihy napísali naši kamaráti fotograf Peter Župník a šéfkuchár Peter Varga, za čo im aj touto cestou veľmi pekne ďakujeme.

Knihu si môžete kúpiť v každom dobrom kníhkupectve alebo online napríklad pod odkazmi nižšie. Ak však chcete signovaný kus priamo od nás ako od autorov a tak nás ešte viac podporiť v našej tvorbe, pošlite nám mail či jednoduchú správu na sociálnych sieťach, dohodneme sa a radi vám ju zašleme my sami.

 

 

Cena našej knihy Coolinári v kuchyni (signovanej) je 19,90 € + 5,50 € kuriér.
Možnosť osobného odberu. Možnosť doručiť na dobierku.

Bližšie info si povieme cez správy.

Pevná väzba
ROZMER: 189×246 mm
POČET STRÁN: 256
HMOTNOSŤ: 907 g
ISBN 9788055179537

 

 

rovnako si ju môžte kúpiť tu:

 

alebo tu

 

 

Kamil a Mižu

 

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)