nakladaný hermelín

Nakladaný hermelín

posted in: Niečo malé | 0


Mám rád všetky tie drobnosti, ktoré si môžete dať len tak k malému hladu a veľkému pivu. Všetky tie praclíky a pivné žemle, (ktoré mali mimochodom najlepšie v Barbakane v Trnave), a kdejaké rýchle toasty, sendviče a nenáročné hrianky. Alebo utopencov, tak tí sú fakt super. A samozrejme syry – korbáčiky, nite a hlavne nakladané syry v oleji, ktoré majú v tomto výpočte svoje výnimočné miesto. A všetky tie drobnosti si poľahky pripravíte aj doma, lebo sa jedná zväčša o nenáročné veci, ktoré zvládne aj začiatočník a nie je na to potrebný nijako veľký kumšt. 

Tak teda nakladaný hermelín, vskutku jednoduchá záležitosť, ale tá chuť! Existuje veľmi veľa druhov nakladaných syrov so zeleninou, olivami, sušeným ovocím, v olivovom oleji, alebo inom, jednoducho obrovské množstvo rôznych úprav. Tento recept je však celkom základný a necháva vyniknúť hlavne syru a tymiánu. Dokonale sa hodí k tmavým silnejším pivám. Výber syra nechávam na vás, malo by sa však vždy jednať o syr s bielou plesňou, prirodzene. 

(množstvo ingrediencií si upravte podľa seba a podľa toho koľko syrov chcete naložiť, platí však, že na jeden syr potrebujete minimálne jednu chilli papričku, jeden strúčik cesnaku, polovicu cibule a 7 guličiek čierneho korenia)

 


nakladaný hermelín

kosik2

Na nakladaný hermelín budete potrebovať:
hermelín (prípadne akýkoľvek syr s bielou plesňou, ktorý máte radi)
sušené chilli, čierne korenie celé, hrsť tymiánu
strúčiky cesnaku
cibuľa
slnečnicový olej

 

nakladaný hermelín

 

A takto na to:

V podstate je to tak, že tento recept nechce nijaký veľký kumšt, akurát trpezlivosť, pretože si na výsledok budete musieť počkať. Pripravte si pohár, ktorý budete vedieť uzavrieť. Ideálne sú také tie so skleneným vrchnákom a gumeným tesnením. Ale na tom to nestojí. Do umytého pohára vložte syr, buď nakrájaný alebo vcelku a všetky suché prísady. Chilli a cesnak v celku, cibuľu môžete nakrájať na kolieska a lístky tymiánu jednoducho otrhať. Potom to celé do vrchu zalejte olejom. Uložte na tmavé miesto. Sprvu vyberte niečo s izbovou teplotou.

1. deň – nechajte tak
2. deň – nechajte tak
3. deň – vložte do chladničky
4. deň – nechajte tak
5. deň – nechajte tak
6. deň – nechajte tak
7. deň – môžte sa do toho pustiť. :)

Naložte syr na tanier, zožeňte si dobré praclíky alebo pečivo a hlavne kvalitné pivko a užite si svoj vlastný nakladaný hermelín.

 

nakladaný hermelín

nakladaný hermelín

 

Kamil

Vaše komentáre