tvarohovo-čučoriedkový cheesecake

Tvarohovo-čučoriedkový cheesecake v pohári

Tvarohovo-čučoriedkový cheesecake v pohári je dezert, ktorý zvládne skutočne každý. Jeho príprava je totiž nielen nesmierne jednoduchá, ale navyše aj super rýchla. Preto je to ideálny dezert na leto, keď sa vám nechce príliš veľa času tráviť v kuchyni. Je nepečený, je osviežujúci a svoju rodinu alebo hostí vašej záhradnej párty, či grilovačky ním zaručene potešíte. Teda v prípade, že majú radi tvaroh a čučoriedky, samozrejme. Hodí sa totiž ako sladká bodka po výdatnom jedle. My sme si tento tvarohovo-čučoriedkový cheesecake v pohári nesmierne obľúbili a veríme, že sa stane aj tým vašim obľúbeným letným dezertom.

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

 

coolinári v kuchyni

tvarohovo-čučoriedkový cheesecake

 

kosik

Na tvarohovo čučoriedkový cheesecake v pohári budete potrebovať (3 porcie po 150 ml):
50 g maslových sušienok
30 g masla
180 g tvarohu
100 g kyslej smotany
100 ml smotany na šľahanie
15 g vanilkového cukru
40 g práškového cukru
citrónovú šťavu (podľa chuti)
Na ovocný rozvar budete potrebovať:
80 g mrazených čučoriedok
20 g vanilkového cukru
1 polievkovú lyžicu vody
1 čajovú lyžičku kukuričného škrobu
citrónovú šťavu (podľa chuti)
Na dozdobenie:
hrsť čerstvých čučoriedok
lístky mäty

A takto na to:

Maslové sušienky rozmixujte nadrobno, zalejte roztopeným maslom, dobre premiešajte a naplňte nimi dno pohárov.

Pripravte si ovocný rozvar: mrazené čučoriedky spolu s vanilkovým cukrom, vodou a citrónovou šťavou varte pár minút, tesne pred koncom pridajte kukuričný škrob a dobre rozmiešajte. Odstavte a nechajte vychladnúť.

Medzitým pripravte tvarohový krém. V mise rozmixujte tvaroh s kyslou smotanou, šľahačkou, vanilkovým, práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Krémom pomocou vrecúška s hladkou zdobiacou špičkou naplňte poháre. Navrch pridajte vychladnuté čučoriedky, dozdobte čerstvými čučoriedkami a lístkami čerstvej mäty.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačiť,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Kamil a Mižu

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

 

 

Enter amount (EUR)