slivkový crumble

Slivkový crumble

posted in: Nezařazené | 0

Jeseň nie je práve naše najobľúbenejšie ročné obdobie: skracujúce sa sychravé dni však vyvažuje farba stromov a hlavne množstvo chutného ovocia. Všetky tie jablká, hrušky, slivky a množstvo ďalšieho našeho lokálneho ovocia, ktoré zoženiete za pár drobných na každom trhu. Preto je tento čas vhodný na ovocné koláče a všakovaké iné dezerty. A jeden taký koláč tu dnes pre vás máme. Slivkový crumble!

Slivkový crumble patrí medzi naše najobľúbenejšie. Je totiž veľmi jednoduchý a rýchly a kombinuje chrumkavé cesto a svieže šťavnaté ovocie. Navyše chuť sliviek, vanilky a škorice je super! Obyčajne do neho pridávame brandy, tentokrát sme to skúsili s vínom. Zvolili sme Cabernet Sauvignon od nášho partnera Slovenské vinice. A vyšlo to na jednotku.

Mimochodom, tento koláč je tak jednoduchý, že tentokrát som sa do jeho prípravy pustil ja (Kamil), takže ho zvládne pripraviť každý priemerne zdatný chlap a trúfam si povedať, že aj dieťa.

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

Tento recept vznikol v spolupráci so značkou Slovenské vinice

slivkový crumble

kosik

Na slivkový crumble budete potrebovať (porcia pre 2 osoby):
Na náplň:
300 g vykôstkovaných sliviek
2 lyžice cukru
1 lyžičku mletej škorice
1 lyžičku vanilkového extraktu
1 dcl červeného vína
oriešok masla
a na cesto:
125 g múky
85 g masla
40 g cukru
20 g mletých mandlí

A takto na to:

Ako sme napísali vyššie, recept na slivkový crumble je veľmi jednoduchý. Slivky narežte na menšie kúsky. Na panvici si roztopte trochu masla, pridajte naň slivky a zasypte cukrom. Chvíľku karamelizujte, pridajte mletú škoricu a vanilkový extrakt. Keď slivky pustia šťavu podlejte vínom, minútku povarte a odstavte. Slivky potom aj so šťavou preložte do formy, ktorá by mala mať na toto množstvo asi 18 cm.

Cesto priravíte jednoducho a pohodlne. V mixéri pulzne zmixujte všetky ingrediencie na cesto. Vznikne vám maslová drobenka. Tou potom zakryte slivky vo forme. Pečte pri teplote 200 stupňov 20 až 25 minút.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Kamil

 

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)

Vaše komentáre