Malý tvarohový cheesecake

posted in: Sladký život | 0

Recepty, ktoré uverejňujeme na našom blogu musia byť vždy perfektné. Ruku do ohňa by sme za ne dali. Všetky sú prešpekulované do najmenších detailov tak, aby ulahodili chuťou a samozrejme i oku. Je jedno, či je to koláč napečený mnou, alebo skvelé jedlo uvarené Kamilom. Takmer v každom recepte opisujeme, ako by ste práve „ten“ recept mali jednoznačne odskúšať. A keď som začala písať úvod k tomuto receptu, rozhodovala som sa, či vás budem lákať na jemnú tvarohovú chuť cheesecaku, jednoduchú prípravu, alebo to ponechám na samotné fotografie, ktorým iste neodoláte. A nie. Rozhodla som sa inak. Všetko, čo som spomínala v predchádzajúcich vetách je samozrejme pravda. Príprava je jednoduchá, chuť fantastická, tvarohový krém chutí ako ozajstný termix, no čo by viac človek mohol chcieť. A ja som sa aj napriek všetkým týmto pozitívam rozhodla predstaviť vám môj tvarohový cheesecake inak.

Vážení, spomínate si ako Kamil neje sladké? Niekoľkokrát sa napríklad nechal počuť, že čokoládu vyslovene neznáša. Ja viem, ani počúvať sa to nedá. Tvarohový minicheesecake zjedol absolútne celý, na posedenie a na tanieri neostala ani omrvinka. Existuje väčšia pochvala?

tvarohovy cheesecake

kosik

Na tvarohový mini cheesecake budete potrebovať (2ks):
50 g sušienok
20 g masla
250 g jemného tvarohu
100 g krupicového cukru
1 lyžicu kukuričného škrobu
1 celé vajce
1 žĺtok
1 ½ lyžičky citrónovej šťavy
1 lyžičku vanilkového extraktu
štipku soli
hrsť mrazených čučoriedok
2 lyžice kryštálového cukru

 

tvarohový cheesecake

A takto na to:

  • Rozdrvte, alebo rozmixujte sušienky. Zmiešajte ich s rozpusteným maslom, zmes lyžicou utlačte na dno formičiek. Pokojne použite formu na muffinky, ja som použila formičky s priemerom 8 cm bez dna.
  • Rúru predhrejte na 150 stupňov. Vo väčšej mise do hladka rozmixujte tvaroh, cukor a škrob. Postupne pridávajte vajce, žĺtok, extrak a soľ. Zmes poriadne premiešajte a rozdeľte na rovnaké časti, ktorými naplníte už pripravené formičky.
  • V malom hrnci na nízkej teplote povarte čučoriedky s cukrom približne 5 – 10 minút tak, aby mali sirupovú konzistenciu. Nechajte trochu ochladiť a v malom množstve naneste na tvarohový krém do formičiek. Špajlou rozotrite a pečte približne 35 – 40 minút. Ak však použijete formu na muffiny, dĺžka pečenia sa skráti na asi 22 – 25 minút.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

 

 

tvarohový cheesecake

tvarohový cheesecake

tvarohový cheesecake

Mižu

 

 

Vaše komentáre