Letné domáce penne so zeleninou

Cestoviny máme radi od mala. Tak ako takmer každý v našich končinách, aj u nás lásku k nim odštartovali klasické špagety. Neskôr sme sa prepracovali k ďalším druhom, mohli dôkladnejšie spoznať talianskú kuchyňu no a teraz ich máme radi všetky. Dokonca sme si obstarali ručný stroj na výrobu cestovín a tak si okrem kupovaných vieme pripraviť aj všelijaké vlastné druhy.

Keď nás s ponukou na spoluprácu oslovila firma PHILIPS so svojim automatickým strojčekom na výrobu cestovín dlho sme neváhali. Vedieť si pripraviť vlastné domáce a poctivé cestoviny za pomoci automatického prístroja a takmer bez práce, tomu sa nedalo odolať. Hneď keď k nám produkt dorazil pustili sme sa pustili do jeho testovania. A nesmierne nás prekvapilo aká je s ním výroba cestovín jednoduchá. Podľa priloženého základného receptu sme si pripravili ingrediencie, vhodili ich do stroja a už pár minút sám vyrábal nami zvolené cestoviny. Špagety, penne, fettuccini alebo lasagne a iné druhy plochých cestovín. Jedným slovom paráda. Naozaj, príprava domácej pasty nemôže byť jednoduchšia.

Keď boli cestoviny pripravené prístroj sme rozobrali, za pomoci priložených pomôcok sa zbavili prebytočných malých kúskov cesta a všetky rozobrané časti vložili do umývačky. O pár desiatok minút bol už strojček znovu zložený a pripravený na ďalšie použitie. Páči sa nám aj jeho skladnosť, lebo je vskutku malý a svoje miestečko si nájde bez problémov v každej kuchyni.

Ak by ste sa o automatickom strojčeku na výrobu cestovín od PHILIPS chceli dozvedieť viac všetky potrebné info nájdete na tomto linku: https://www.philips.sk/c-p/HR2345_19/viva-collection-zariadenie-na-vyrobu-cestovin-a-rezancov#see-all-benefits

Za nás môžeme povedať, že prístroj nás veľmi milo prekvapil, hlavne jeho plná automatika, jednoduché čistenie a jeho skladnosť. Odporúčali by sme ho hlavne ľuďom, ktorí cestoviny milujú rovnako ako my, často si doma pripravujú vlastné domáce a robia si aj ich zásobu. V takom prípade vás PHILIPS určite nesklame a nedáte naň dopustiť. Ale aby sme sa veľa nerozpísali, a aby ste sa (takpovediac) na vlástné oči predsvedčili čo dokáže, tu je recept na jednoduché domáce penne so zeleninou. Jedlo plné leta.

Tento recept vznikol v spolupráci s firmou PHILIPS a ich automatickým strojčekom na výrobu cestovín.

kosik

Na domáce penne budete potrebovať (porcia pre dve osoby):
100 g hladkej múky
1 vajce
trochu vody
K penne sme použili túto zeleninu:
asi desať kusov mix cherry paradajky
na plátky nastrúhanu malú cuketu
hrsť ružičiek karfiola
1 menšiu červenú cibuľu
lístky zelenej a červenej bazalky
trochu petržlenovej vňate
trochu citrónového tymiánu
extra virgin olivový olej
čerstvo mleté čierne korenie
soľ

A takto na to:

V prípade ak doma máte podobný automatický strojček na výrobu cestovín použite priložené odmerky. Do stroja pridajte jednu odmerku múky a spustite ho. Jednu polovicu druhej odmerky s vajíčkom doplneným o vodu pomaly vlievajte cez vrchný otvor. Prístroj cesto vymiesi a po pár minútach začne vytláčať penne. Samozrejme musíte mať nastavený príslušný nástavec. Pomocou škrabky potom penne priebežne stierajte, tak aby mali asi 3 cm.

V prípade ak prístroj nemáte cesto si musíte pripraviť ručne. V malom mixéri zmiešajte 100 g múky a jedno vajce, vypracujte cesto a nechajte ho asi polhodinu odpočívať v chladničke. Cesto potom vyváľajte na tenké pláty a narežte na štvorce veľkosti asi 3×3 cm. Penne si potom vytvarujete napríklad podľa tohto návodu. Nutnosťou je mať doma aspoň podobnú doštičku ako vidíte vo videu.

Zeleninu orestujte na olivovom oleji. Začnite karfiolom, cibuľou, cuketou a nakoniec paradajkami. Dosoľte a dokoreňte. Na záver pridajte bylinky a trochu poduste.

Penne varte v osolenej vode. Keďže sa jedná o domáce a čerstvé cestoviny proces to bude rýchly. Možno 5 – 6 minút. Cestoviny by ste mali uvariť na skus – teda al dente. Cestoviny priebežne ochutnávajte a vyberte si takú tuhosť ako vám vyhovuje. Penne sceďte, ale nepremývajte, pridajte k zelenine a poriadne premiešajte. Cestoviny na tanieri ešte zalejte olivovým olejom a tiež ich môžete posypať trochou strúhaného parmezánu. Hotovo. Penne môžete podávať teplé ako cestoviny, prípadne vychladené ako cestovinový šalát.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Kamil

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)

Vaše komentáre