tuniaková nátierka

Tuniaková nátierka

posted in: Niečo malé | 0

Tuniaková nátierka patrí medzi naše vôbec najobľúbenejšie. Pozostáva z pramálo ingrediencií a jej výroba vám zaberie rovnako minimum času. V mnohých receptoch sa táto nátierka dopĺňa ešte o tavený syr, ktorý v našom recepte chýba; sme ako Taliani – neradi kombinujeme syr a ryby. Nesmie v nej však chýbať poctivé maslo, dijonská horčica, cesnak a cibuľa. Dochutená je potom už len soľou, korením a trochou citrónovej šťavy tak, aby čo najviac vynikla samotná chuť kvalitného tuniaka. Pri jej príprave sme siahli hneď po tom najkvalitnejšom tuniakovi BILLA Premium v olivovom oleji, s certifikátom MSC, ktorý zaručuje, že bol ulovený na základe princípov udržateľného rybolovu. Nátierku sme si natreli na hrianku z kváskového chleba, ktorú sme narýchlo opiekli na grile. Na záver už len trochu jarnej cibuľky na dozdobenie a ľahký poobedňajší snack je na svete. V prípade, že by ste chceli mať nátierku trochu krémovejšiu, môžete ju doplniť o trochu majonézy, prípadne tatárskej omáčky.

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

 

coolinári v kuchyni

Tento recept vznikol v spolupráci s BILLA

 

kosik

Na tuniakovú nátierku budete potrebovať (2 porcie):
70 g tuniaka v olivovom oleji
35 g masla
1 menšiu cibuľu
1 strúčik cesnaku
lyžičku dijonskej horčice
citrónovú šťavu
soľ a čerstvo mleté čierne korenie
kváskový chlieb Delikates
zelenú cibuľku na dozdobenie

A takto na to:

V mise zmiešajte nadrobno nakrájanú cibuľu s tuniakom, maslom a dijonskou horčicou. Pridajte pretlačený strúčik cesnaku, soľ a čerstvo mleté čierne korenie a dochuťte citrónovou šťavou podľa svojej chuti. Dobre premiešajte.

Olejom z tuniaka pokvapkajte krajce kváskového chleba a opečte ich na grile alebo na panvici. Tuniakovú nátierku nanášajte na hrianky v hrubšej forme a na záver dozdobte nakrájanou zelenou cibuľkou.

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačiť,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

tuniaková nátierka

Kamil a Mižu

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

 

Enter amount (EUR)