Chlapský večer alebo sendvič s údeným kolenom

posted in: Niečo malé | 0

Je streda, o chvíľu začne v telke futbalový zápas ligy majstrov kde domáci Bayern porazí Manu 3:1 a stane sa semifinalistom tohto ročníka. Ideálny čas na taký obyčajný chlapský večer – futbal, plzeň a niečo pod zub. A k poriadnému chlapskému večeru sa hodí poriadne chlapské jedlo!

Cez víkend som uvaril údené koleno, vývar použil na rýchlu fazuľovo-zeleninovú polievku, zvyšok vývaru zamrazil a koleno som si ugriloval k hrachovej kaši. O kosť a poriadny kus mäsa som sa podelil s mojou Lilu (kto by nakoniec odolal jej pohľadu) a aj tak sa ho ešte poriadny kus zvýšilo. Narezal som ho na asi centimetrové plátky a hodil na panini gril. A spravil fantastický rýchly sendvič, niečo malé k zápasu a pivu, ale pritom sýte a chutné. Niekto by mohol namietať, že je to skutočná kalorická bomba. A naozaj aj je. Ale k pohodovému večeru pri futbale sa jednoznačne hodí. :) A možno vám tento jednoduchý recept príde vhod aj na nadchádzajúce veľkonočné sviatky kedy budete mať údeného priveľa a nebudete vedieť čo s ním. 

2-2-IMG_5474

 

Na chlapský večerný sendvič budete potrebovať:
2 plátky uvareného údeneho kolena (možné nahradiť krkovičkou, plieckom, atď.)
3 plátky bieleho toastového chleba
1 paradajku
zopár listov šalátu (jarný, ľadový, a podobne)
1 lyžicu chrenu a  1 lyžicu majonézy
Olivový olej EV a čierne korenie

 

3-3-IMG_5486

 

A takto na to:

 

  • Absolútna brnkačka. Jednoduchosť ingrediencií podčiarkuje jednoduchosť celého postupu. Lyžicu chrenu a rovnaké množstvo majonézy zmiešajte, pridajte pár kvapiek olivového oleja a čerstvo mleté čierne korenie. Chrenovou majonézou potrite jednu stranu každého toastu.
  • Na kontaktnom grile alebo panvici si prehrejte mäso, bude to trvať len pár minút, bude pekne chrumkavé a zvýrazní sa jeho chuť. Plátok mäsa uložte na chlieb, naň položte listy šalátu, jemne zalejte olivovým olejom a prekryte druhým plátkom chleba. Znovu mäso, plátky paradajky, trošku soli, olivový olej a posledný kus chleba.
  • Takto pripravený sendvič vložte do kontaktného grilu, resp. panini a zjemna opečte. Nepridával som žiaden syr, žiadne iné prísady, ale vy si to samozrejme môžete upraviť podľa seba. Kyslou uhorkou alebo napríklad aj spomenutým syrom nemôžete nič pokaziť. Sendvič prerežte diagonálne na polovicu a podávajte s dobrým pivom. A že ten môj bol skvelý môžete vidieť na pohľade môjho psa. :)

 

4-4-IMG_5493

5-5-IMG_5520

7-7-IMG_5546

8-8-IMG_5572

1-1-IMG_5459

 

 

Kamil