rýchle šišky bez kysnutia

Rýchle šišky bez kysnutia

Dokážete napiecť šišky do 30 minút? S naším receptom na rýchle šišky bez kysnutia zaručene áno. Bez kysnutia, bez vaľkania cesta, bez zbytočného neporiadku a i napriek tomu krehké a nadýchané. Chceli sme pre vás pripraviť recept, ktorý nemusíte plánovať deň dopredu, nebude vás zdržiavať, ale predovšetkým ho dokážete pripraviť hop-cup.

Po pár pokusoch, omyloch a následných zlepšovačkách nášho receptu si dovolíme tvrdiť, že sú vynikajúce a ani vedľa kysnutých šišiek by sa nemali za čo hanbiť. Vďaka kyslej smotane a kypriacemu prášku je cesto parádne vláčne a kypré. Takže ak hľadáte spoľahlivý recept na rýchle šišky bez kysnutia, rozhodne vyskúšajte ten náš.

Pre tých, čo chcú ostať verní klasike a majú viac času pripomíname, že na našom blogu nájdete viacero vynikajúcich receptov na šišky: náš rodinný recept na tradičné fašiangové šišky, zemiakové šišky plnené tvarohom, šišky plnené jablkami, šišky s čučoriedkovou polevou , nekysnuté Sopapillas  a Loukoumades.

coolinári v kuchyni

 

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

Tento recept vznikol v spolupráci s BILLA

 

kosik

Na rýchle šišky bez kysnutia budete potrebovať (14 ks):
1 vajce
30 g práškového cukru
100 g kyslej smotany
kôru z 1 pomaranča
1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
100 g hladkej múky
1 čajovú lyžičku kypriaceho prášku
škoricový cukor na obaľovanie
Billa premium chocolate cream so slaným karamelom
rýchle šišky bez kysnutia

A takto na to:

Do hrnca nalejte olej a nechajte ho na miernom ohni zohrievať. Zatiaľ pripravte cesto. V mise vareškou zmiešajte vajce, cukor, kyslú smotanu, pomarančovú kôru, vanilkový extrakt, múku a kypriaci prášok. Cesto naberte polievkovou lyžicou a pomocou druhej lyžice ho zosuňte do mierne rozpáleného oleja. Šišky vyprážajte z každej strany a po vytiahnutí ich obaľte v škoricovom cukre. Podávajte s Billa premium chocolate cream so slaným karamelom.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Kamil a Mižu

 

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

 

 

Enter amount (EUR)