Meskouta - marocká bábovka

Meskouta – marocká bábovka

Meskouta je marocká bábovka, ktorá sa často podáva k čaju alebo na raňajky. Existuje viacero variácií Meskouty, ktoré obsahujú citrusové ovocie, buď pomaranče či citróny, alebo vanilku. Pripravuje sa hlavne v zimných mesiacoch, keď citrusy práve dozrievajú. Tradične sa k nej zvykne podávať horúci mätový čaj (náš obľúbený) alebo káva. Naozaj ideálny raňajkový alebo poobedňajší koláčik, čo poviete?

Keď sme sa spolu s našim partnerom Sencor rozhodli, že v marci sa virtuálne pozrieme do Maroka a pripravíme nejaké marocké jedlá, ihneď sme vedeli, že práve tento dezert bude jedným z nich. Príprava je totiž veľmi jednoduchá. Ide len o dobre zmiešanie všetkých ingrediencií do sladkého tekutého cesta a potom len trpezlivosť pri pečení, resp. chladnutí meskouty. Meskoutu môžete piecť v klasickej forme na bábovku alebo vo forme na srnčí chrbát a určite nič nepokazíte aj keď použijete klasickú tortovú formu. No a pripraviť si citrónovú polevu navrch je hračka a zvládne to každý. Samozrejme, Meskoutu stačí posypať práškovým cukrom a aj tak to bude dobrota.

 

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

 

coolinári v kuchyni

Tento recept vznikol v spolupráci so značkou SENCOR

 

kosik

Na Meskoutu budete potrebovať (22 cm bábovková forma):
180 g hladkej múky
2 vajíčka
100 g kryštálového cukru
70 ml rastlinného oleja
70 ml mlieka
1 čl kypriaceho prášku
štipku soli
1 pl citrónovej šťavy
kôru z 1 citróna
1 čl vanilkového extraktu
a na polevu:
100 g práškového cukru
2 pl citrónovej šťavy

Meskouta - marocká bábovka

A takto na to:

Kryštálový cukor a vajíčka vyšľahajte do peny. Postupne k nim pridávajte olej, mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom a štipkou soli, na jemno nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu a vanilkový extrakt. Cesto môžete vymiešať ručne, za pomoci ručného šľahača to však budete mať raz dva.

Cesto prelejte do olejom vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy a pečte pri teplote 180 °C 40 minút. Doba pečenia je ovplyvnená rúrou, ktorú používate, preto použite test špajlou.

Do misy s preosiatym práškovým cukrom prilejte citrónovú šťavu a metličkou poriadne vymiešajte. Ak sa vám poleva zdá hustá pridajte trochu šťavy, ak riedka tak cukru.

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačiť,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Bezkáblový ručný šľahač SHM 9000WH

Kamil a Mižu

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

 

 

Enter amount (EUR)