Marhuľový džem patrí medzi naše najobľúbenejšie, najviac si ho vieme vychutnať na teplom toaste alebo s lievancami. Pravidelne si preto každý rok na našom trhu kupujeme marhule v naozaj veeeeeeľkom množstve. Dopĺňame ho o tymian, ktorý mú dodáva veľmi zaujímavú chuť. Nesmie chýbať ani trochu kôry z limetky. Pripraviť si ho je veľmi jednoduchá záležitosť.
V prípade, že máte viac šťastia ako my a marhule vám rastú aj na záhrade a už možno ani neviete, čo s nimi, skúste ho, vyhnete sa tak plytvaniu ovocia, ktoré by sa už inak možno nepoužilo. Alebo vybehnite na trh ako my a pár kíl sladkých marhúľ si doprajte. Keď si potom tento džem uvaríte bude ozdobou vašej špajze.
Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.
Tento recept vznikol v spolupráci s Korunný cukor
Budeme potrebovať (3 x 200 ml poháre):
1 kg marhúľ
250 g želírovacieho cukru
kôru z jednej limetky
hrsť lístkov tymianu
Nakrájané marhule na panvici pomaly privedieme k varu a postupne k nim pridáme limetkovú kôru, a natrhané lístky tymianu. Varíme a priebežne miešame. Asi po pol hodine pridáme želírovací cukor a znova varíme a miešame, až kým sa marhule nerozvaria. Uchovávame v chlade.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačiť,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Kamil a Mižu
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)