panna cotta

Mandľová panna cotta

posted in: Sladký život | 0

Obdobie ťažkých krémových koláčov máme úspešne za sebou a je čas prejsť na niečo ľahšie, rýchle a svieže. Preto sme pre vás v spolupráci s Billa pripravili ľahkú mandľovú panna cottu s malinovým pyré a domácou granolou. Priznáme sa, že panna cotta je jedným z našich obľúbených dezertov. Dá sa pripraviť dopredu presne na potrebný počet porcií a prekrásne dozdobiť. A nemusí sa krájať! No kto už rád krája. Orechovú panna cottu sme nerobili prvý raz. Zvládne to aj začiatočník. Použili sme Bio mandľový nápoj, ktorý používame aj pri príprave niektorých orechových krémov. Jeho výhodou je, že nie je sladený a my si ho dochutíme podľa svojich predstáv. Samozrejme, vyrobiť si vlastné mandľové mlieko nie je tiež nič zložité. Chce to vysokovýkonný blender, trocha času a je to. Raz sa k tomu určite dokopeme. Takto je to pre nás rýchlejšie a pohodlnejšie.

Kombinácia orechovej chute panna cotty a malinového pyré je veľmi svieža. S chrumkavou domácou granolou dochutenou škoricou a kardamónom je to ľahký, ale stále zimný dezert na akúkoľvek príležitosť. Granoly si prípadne môžete pripraviť viac. Uložená vo vzduchotesnej nádobe vám vydrží aj dva týždne a vy si jej môžete kedykoľvek dopriať na rýchle raňajky.

 

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

Tento recept vznikol v spolupráci s BILLA

kosik

Na prípravu mandľovej panna cotty budete potrebovať (2 porcie):
300 ml BIO mandľového nápoja
30 g medu
plátková želatína (množstvo podľa návodu)
100 g mrazených malín
3 čajové lyžičky medu
Na prípravu granoly budete potrebovať:
15 g nasekaných mandlí
10 g kokosových lupienkov
20 g ovsených vločiek
1 čajovú lyžičku mletej škorice
1 strúčik kardamónu
30 g medu
5 g kokosového oleja

A takto na to:

Pripravte panna cottu. V miske namočte plátky želatíny, množstvo upravte podľa návodu na obale. V hrnci ohrejte Bio mandľový nápoj, pridajte 30 g medu, vyžmýkanú želatínu a miešajte dokým sa nerozpustí. Prelejte do pripravených pohárov a nechajte pár hodín, pokojne cez noc, v chladničke stuhnúť.

Na malinové pyré za stáleho miešania ohrievajte mrazené maliny s lyžicou vody, pridajte med a nechajte maliny čiastočne rozvariť. Vychladené malinové pyré rozdeľte do pohárov, až keď je panna cotta stuhnutá.

Príprava granoly je veľmi jednoduchá. Jednotlivé suroviny môžete zamieňať podľa vlastnej chute, pokojne do nej na záver pridajte sušné ovocie. Je to len a len na vás. Nasekané mandle, kokosové lupienky, ovsené vločky, mletú škoricu a rozdrvené semiačka z kardamónu zmiešajte v mise. V ohňuvzdornej miske rozpustite med s kokosovým  olejom, zalejte nimi suchú zmes na granolu a dobre premiešajte. Zmes preložte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri teplote 180 stupňov asi 10 až 15 minút. Po piatich minútach granolu poobracajte aby sa dobre prepiekla. Dávajte pozor, aby ste ju nespiekli. Po vytiahnutí z rúry je granola mäkká a len jemne tmavšia. Až chladnutím schrumkavie. Ak pripravíte viac granoly, uschovávajte ju v uzavretej nádobe pokojne dva týždne.

Do pohára so stuhnutou panna cottou rozdeľte malinové pyré, posypte granolou a podávajte.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

panna cotta

Mižu

 

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)

Vaše komentáre