homemade oreo, recept

Homemade Oreo

posted in: Sladký život | 0


Prvý raz som keksy Oreo jedla v Grécku. V tom čase ich u nás ešte nepredávali. A vážne mi ani na rozum nezišlo, že si ich raz budem robiť doma. Jeden by si pomyslel, že na ich prípravu budú potrebné kdeaké farbivá a čo ja viem čo ešte. Ale nie. Tajomstvom tých fantastických čiernych keksov nie je nič iné ako kvalitné kakao. Ja používam holandské, ktoré zoženiete v každom dobrom obchode. Zvyšok je hračka. Dovolím si dokonca tvrdiť, že sú lahodnejšie ako tie z obchodu. A kde beriem tú istotu? Naši malí stravníci Jakub a Zoe sú tí najlepší kritici. Len sa za nimi zaprášilo. Pamätáte na reklamu? Tak presne tak to prebiehalo aj u nás. Obe časti odlepili od seba, krém zjedli ako prvý a keksíky potom máčali v pohári mlieka. My, čo už nemáme 7 rokov nezvykneme jesť keksy takto. Chyba. Skúste, svoje vlastnoručne vyrobené domáce oreo si omliekujte a zažijete úžasný zážitok. Ideálne pečenie pre malých i veľkých. U nás sa osvedčili.

homemade oreo

kosik2

Na prípravu home made Oreo budete potrebovať:
1 a ¼  šálky hladkej múky
½ šálky kakaového prášku
¾ lyžičky jedlej sódy
¼ lyžičky prášku do pečiva
¼ lyžičky instantnej kávy
¼ lyžičky soli
8 lyžíc masla izbovej teploty
¾ šálky cukru
1 vajce
¼ lyžičky vanilkového extraktu
Na náplň:
¼ šálky masla
½ šálky práškového cukru
semienka z 1 vanilky
1 lyžička vanilkového extraktu

 

homemade oreo, recept


 

A takto na to:

  • Zmiešajte spolu múku, kakaový prášok, sódu, prášok do pečiva, instantnú kávu a soľ v stredne veľkej mise a dajte ju bokom.
  • Vo veľkej mise zmiešajte dohromady maslo s cukrom, až kým sa nevytvorí jemný krém, potom pridajte vajce, vanilku a ešte chvíľu mixérom premiešajte. Pridajte múku a zmes miešajte už len drevenou vareškou, kým sa všetka múka neprepojí. Vytvorte z cesta malú placku, zabaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky minimálne na jednu hodinu. Cesto však vydrží v chladničke aj niekoľko dní.
  • Predhrejte rúru na 180 stupňov a plechy pokryte papierom na pečenie. Cesto je dostatočne mastné, preto papier nemusíte potierať maslom. Po vytiahnutí z chladničky bude dosť tvrdé, pred vyváľaním ho trochu ohrejte v rukách.
  • Cesto položte na jemne pomúčenú dosku a malým valčekom vyvaľkajte. Keksíky v rúre trochu podrastú, preto 4 mm hrúbka bude stačiť. Vykrajujte tak, aby ste využili čo najviac cesta. Zvyšky pozbierajte, v rukách spojte a použite. Ja som na vykrajovanie použila poldecák a vykrojila som 68 keksíkov. Poukladajte na plech s minimálne 2 cm odstupom a pečte 7 – 9 minút. Ihneď po vytiahnutí ich poukladajte na mriežku a nechajte vychladnúť.
  • Medzitým vo veľkej mise miešajte spolu maslo s cukrom niekoľko minút do hladka. Pridajte vanilkový extrakt a semená a ešte chvíľu premiešajte. Náplň nanášajte nožom alebo lyžičkou, ak sa vám chce viac vyhrať použite zdobiace vrecúško. Vrchnú časť jemne pritlačte, aby sa náplň rovnomerne rozložila. Keksíky uložte do vzduchotesnej nádoby, v chladničke vydržia niekoľko dní. Homemade oreo, super.

 

homemade oreo, recept

homemade oreo, recept

homemade oreo, recept

homemade oreo, recept

homemade oreo, recept

homemade oreo, recept

homemade oreo, recept

 

Mižu

Vaše komentáre