cestoviny s bryndzovou omáčkou

Cestoviny lumache s bryndzovou omáčkou

Toto jednoduché jedlo je fúziou medzi talianskou a slovenskou kuchyňou a svojim spôsobom obom vzdáva hold. Kombinácia kvalitných talianskych cestovín z tvrdej pšenice, slovenskej 100% ovčej bryndze a pistácií, ktoré sa často používajú aj pre cestovinových jedlách hlavne na Sicílii, vás spočiatku možno trochu prekvapí, ale po prvom ochutnaní vás svojou chuťou dostane. Pri omáčke sme sa (technologickým postupom) nechali inšpirovať klasickou omáčkou Alfredo, miesto parmezánu sme však použili skvelú slovenskú bryndzu. Príprava tohto jedla je záležitosť doslova na pár minút, takže ideálny rýchly obed. Tieto cestoviny s bryndzovou omáčkou jednoducho nemajú chybu. Samozrejme, môžete použiť ľubovoľný druh cestovín, ktoré máte radi, odporúčame však cestoviny podobného tvaru ako lumache (teda slimáky) – omáčka sa do ich vnútra parádne naleje. Dobrú chuť!

 

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

Tento recept vznikol v spolupráci s BILLA

 

 

kosik

Na cestoviny s bryndzovou omáčkou budete potrebovať (2 porcie):
3 hrste cestovín Lumache BILLA Premium
80 g 100% ovčej bryndze BILLA Premium
200 ml šľahačkovej smotany
hrsť nasekanej pažítky
lyžicu masla
trochu pistácií a pažítkové kvety na dozdobenie
čerstvo mleté čierne korenie a soľ
cestoviny s bryndzovou omáčkou

A takto na to:

V osolenej vode varte cestoviny na spôsob al dente. Medzitým pripravte omáčku. Na panvici rozpustite maslo, pridajte smotanu a redukujte na polovicu. Pridajte nadrobenú bryndzu a chvíľu povarte. Okoreňte a pridajte nasekanú pažítku. Do omáčky prihoďte cestoviny a dobre premiešajte. Na tanieri môžete dozdobiť jemne opraženými pistáciami a pažítkovými kvetmi.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Kamil a Mižu

 

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

 

Enter amount (EUR)