Tak trochu francúzska večera - grilovaný camembert, cesnak, bagetka, chilli, med

Tak trochu francúzska večera – grilovaný camembert

posted in: Hlavné jedlá | 0

Niekedy je to strašne jednoduché. Stačí ak máte po ruke francúzsky camembert (ideálne taký v tej drevenej krabičke), trochu cesnaku, staršie pečivo, kúsok slaniny a chilli a môžete si veľmi rýchlo a hlavne poľahky pripraviť skvelú večeru na tak trochu francúzsky spôsob. A keď si k tomu dáte aj dobré víno, starú francúzsku komédiu tak hmmm, čo viac si môžete želať? Grilovaný camembert je skvelá vec, samozrejme môžete ho nahradiť akýmkoľvek syrom s bielou plesňou na vrchu. A rovnako dobre ako gril vo vašej rúre vám poslúži aj kontaktný gril alebo si toto jedlo môžete pripraviť aj na klasickom grile pekne vonku alebo na terase, ako ekvivalent ku všetkým tým steakom a burgrom a klobáskam, tam len nezabudnite syr vybrať z krabičky.

syr s bielou plesňou

 

Na grilovaný camembert budete potrebovať (ingrediencie si prispôsobte počtu ľudí):
Syr s bielou plesňou, v našom prípade camembert v drevenej krabičke
2 strúčiky cesnaku
1 chilli papričku
trochu olivového oleja
staršie pečivo, bagetka, kaiserka, a podobne
trochu rozmarínu
niekoľko plátkov slaniny, množstvo podľa chuti, nemusí byť vôbec

 

grilovaný camembert
A takto na to:

  • Syr vyberte z papierového obalu a vložte naspäť do drevenej krabičky. Vrchnú časť syru narežte na mriežku a do jednotlivých zárezov skúste dostať olivový olej, najemno nasekané chilli, rozmarín, pokojne môžete aj cesnak. Každá z prísad syr svojsky dochutí. Navrch ešte par plátkov slaniny ak máte chuť aj na trošku mäsa. Slanina syru dodá ďalší level a po takej večeri budú aj chlapi celkom spokojní. Bagetu alebo kaiserku či iné pečivo narežte na plátky, poukladajte na pekáč, pokvapkajte olivovým olejom a prihoďte strúčiky cesnaku. Neobťažujte sa lúpaním, cesnak sa krásne upečie, zachová si svoju sladkosť a vy ho pohodlne vytlačíte zo šupky.
  • Pečte pod grilom v rúre vyhriatej asi na 200 stupňov dokým nebude vrch syra zapečený. Podávajte ihneď za horúca. Pečivo si namáčajte do roztečeného syra ako pri fondue. Ďalší rozmer chuti získate ak povrch syra po dopečení jemne pokvapkáte medom. Pokojne môžete pridať aj oriešky, prípadne brusnice. Delikatesa! Ak tento chod doplníte o nejaký zeleninový šalát poctivý obed alebo večera je na svete.

 

camembert

tak trochu francuzska vecera, grilovany camembert

camembert ako fondue

pečený cesnak na hrianke

a trochu medu navrch

 

Kamil

 

 

 

Vaše komentáre