Kura Vesuvio

Kura Vesuvio

posted in: Hlavné jedlá, Leto | 0
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest4Share on Tumblr0Print this page

Dobre pripravené kura môže byť príjemným letným jedlom – neskorým obedom alebo večerou. Dôležité je pripraviť ho ľahko a sviežo. Tak sme si spomenuli na tento klasický americko-talianský recept, ktorý vznikol kedysi v 20. storočí v Chicagskych reštauráciach. Názov zrejme nesie podľa jednej z reštaurácii, ktorú vlastnila talianska rodina – Vesuvio. Na nete nájdete hneď niekoľko variácii tohto receptu, my sme šli znova raz trochu vlastnou cestou a sušené bylinky, ktoré sa poúžívajú v originálnej verzii sme vymenili za čerstvé. Veď je leto a my ich máme plnú terasu. Kombinácia lahodného ľahkého mäsa, byliniek, hrášku, cesnaku a bieleho suchého vína má v sebe všetku chuť leta. Ak kura Vesuvio doplníte o nejaký šalát dostanete pravé letné jedlo.

kura vesuvio

kosik

Na kura Vesuvio budete potrebovať:
Kuracie kúsky (my sme použili 6 kuracích stehien, rozdelených na hornú a dolnú časť)
1 kg zemiakov (nakrájaných na mesiačiky)
10 strúčikov cesnaku
hrsť petržlenovej vňate
hrsť čerstvého oregana
lístky tymiánu
lístky rozmarínu
hrnček mrazeného hrachu
2 dcl suchého bieleho vína
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
olivový olej extra virgin
 

kura vesuvio

A takto na to:

Začnite zemiakmi. Na olivovom oleji ich opekajte asi 20 minút, pekne do zlatovo. Nezabudnite ich osoliť a okoreniť. Po dvadsiatich minútach zemiaky vyberte bokom a na rovnakom oleji sprudka opečte kúsky kuraťa aj so všetkými bylinkami. Samozrejme osoľte a okorente aj kura. Asi po desiatich minútach pridajte strúčiky cesnaku, ku kuraťu vráťte zemiaky, všetko podlejte vínom a dajte piecť do rúry na 40 minút pri teplote 180 stupňov. Na posledných 5 minút pridajte k jedlu hrášok. Snažte sa, aby hrášok bol čo najviac ponorený, ak chcete, aby si zachoval svoj tvar. My sme to trošku skombinovali, niečo sme nechali aj navrchu, vznikla tak zaujímava kombinácia mäkkého, ale sem tam aj chrumkavého hrášku. Kura Vesuvio je dobrota.

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

 

kura vesuvio

kura vesuvio

kura vesuvio

Kamil

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest4Share on Tumblr0Print this page

Vaše komentáre