kura s chilli a fazulou

Kuracie stehná s chilli a fazuľou

Skončili prázdniny a s nimi aj leto. Je to smutná vec, lebo leto je fajn. A ako to obyčajne na Spiši býva, jeseň udrie odrazu; ani sa nenazdáte a vonku je sychravo, zima a my sme z toho celí chorí. Doslova. Aj v krbe si už sem-tam prikúrime, popíjame čajíky s medom a prekladáme ich slivovicou päťdesiatdvojkou. Aby sme zdraví boli. Spomíname na nedávne týždne, kedy sme len v krátkom tričku a so žabkami na nohách sedeli na verande a vychutnávali si najkrajšie ročné obdobie. Ale teraz je vonku zima a v baráku tiež, potrebujeme jedlo, ktoré zahreje a postaví nás na nohy. A takým je aj toto parádne pikantné kura s chilli, paradajkami a fazuľou. Jemná chuť kuracieho doplnená o pikantné chilli, tomu sa nedá odolať. A tak, ako je to u nás na blogu zvykom, nie je to nič zložité, práve naopak. Kuracie stehná s chilli a fazuľou zvládne každý a všetci naokolo budú len pozerať.

kura_s_fazulou

kosik

Na kuracie stehná s chilli a fazuľou budete potrebovať:
4 horné kuracie stehná
1 konzervu lúpaných paradajok alebo 250 g čerstvých lúpaných paradajok
2 stredne veľké mrkvy
2 petržleny
2 červené cibule
5 ks chilli papričiek podľa vlastnej chuti a odvahy
0,5 l kuracieho vývaru
1 konzervu kvalitnej fazule v paradajkovej omáčke
rascu, čerstvo mleté čierne korenie, soľ
olivový olej extra virgin

 

kura_s_fazulou

A takto na to:

  • Kuracie stehná osoľte a okoreňte, posypte rascou a jemne nasekanými chilli papričkami a sprudka opečte na olivovom oleji. Prihoďte narezanú mrkvu, petržlen a červenú cibuľu, pridajte lúpané paradajky (z neznámych príčin u mňa v tomto jedle funguju viac ako čerstvé. Rovnako to plati aj o fazuli.), podlejte vývarom a v prikrytej panvici alebo pekáči pečte pri teplote 180 stupňov asi 45 minút. Samozrejme jedlo si podľa svojej chuti dosoľte, alebo pridajte extra dávku čierneho korenia. Počas trištvrte hodiny kuracie stehná krásne zmäknú. Na posledných 15 minút ešte pridajte fazuľu, použiť môžete ten druh, ktorý máte radi. Zapekajte už odkryté. Podávajte s chlebom, my sme sa rozhodli pre chlieb piadina, ale príloha je už na vás. Parádne sa hodí kuskus, či zemiaková kaša.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

 

kura_s_fazulou

kura_s_fazulou

kura_s_fazulou

kura_s_fazulou

kura_s_fazulou

kura_s_fazulou

kura_s_fazulou

Kamil

 

 

Vaše komentáre