Halloumi burger

Halloumi burger

Syr halloumi patrí medzi naše vôbec najobľúbenejšie. Máme radi nielen jeho skvelú chuť, ale aj to, že je primárne určený na grilovanie, resp. opekanie na panvici. Jeho príprava je nesmierne jednoduchá a ponúka množstvo možností ako a čo si z neho pripraviť. Perfektne funguje v šalátoch, skvele chutí aj na opečenom krajci dobrého domáceho chleba s nejakou sviežou zeleninou, aj ako prísada do rôznych placiek (skúste naše grécke kolokithokeftedes, ale namiesto fety použite nastrúhaný syr typu halloumi), či ako hlavná hviezda taniera s trochou prílohy ako americké zemiaky, grilovaná zelenina a podobne. A skvele sa hodí aj do vegetariánskej verzie dobrého burgra.

A práve túto možnosť vám ponúkame v našom nasledujúcom recepte. Pekne ugrilovaný syr sme doplnili sviežim šalátom coleslaw, pridali aj plátok grilovaného baklažánu a šalátové listy. To všetko pekne naskladané v domácej žemli, ktorá je ozaj mega – skúste! Pri príprave receptu sme siahli po slovenskom syre typu halloumi Karička na panvicu a gril. Tento syr nie je pravým halloumi, je len rovnakého typu, halloumi je totiž vždy z ovčieho a kozieho mlieka a vyrába sa prevažne na Cypre. Tento náš syr je z mlieka kravského, čo však mnohým bude vyhovovať viac.

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

 

coolinári v kuchyni

Tento recept vznikol v spolupráci so značkou Karička

 

kosik

Na halloumi burger so šalátom coleslaw budete potrebovať (2 porcie):
syr Karička na panvicu a gril typu halloumi (prípadne syr halloumi)
2 plátky baklažánu
2 žemle na burger
vami preferované šalátové listy
hrsť najemno nastrúhanej červenej kapusty
na tenko nastrúhaná mrkva
na jemno narezaná červená cibuľa na mesiačiky
lyžicu majonézy
lyžicu hrubozrnej horčice
lyžičku vínneho octu
lyžičku cukru
lyžicu najemno nasekanej pažítky
olivový olej podľa chuti
soľ a čerstvo mleté čierne korenie
halloumi burger

A takto na to:

Najprv pripravte šalát coleslaw, zmiešajte majonézu, horčicu, vínny ocot, cukor, pažítku, citrónovú šťavu a olivový olej, dochuťte soľou a korením. Dresingom nastrúhanú kapustu, mrkvu a cibuľu.

Na grile z každej strany dobre opečte syr a baklažán, samozrejme, rovnako dobre vám poslúži aj obyčajná panvica. Syr a baklažán môžete prípadne potierať zmesou olivového oleja a citrónovej šťavy s lyžičkou vášho obľúbeného grilovacieho korenia.

Vyskladajte burger. Opečenú žemľu potrite dresingom, uložte šalátové listy, baklažán, syr a na to všetko šalát coleslaw. Dobrota!

Viac inšpiratívnych receptov od Karičky nájdete tu.

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačiť,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Kamil a Mižu

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

 

Enter amount (EUR)