Čerešňový tart s bielou čokoládou

posted in: Leto, Sladký život | 0

Výhodou krehkého cesta je, že si ho môžete nachystať jeden, dva dni dopredu. Zvyšok je len o zachladení. Priznávam, že motiváciou pre prípravu tohto receptu bola tá staroružová farba krému, ktorú dosiahnete vďaka čerešniam. Podarila sa na výbornú a chuť nezaostáva.

Orieškový korpus a smotanový krém z bielej čokolády a čerešní spolu ladia dokonale. Základom úspešného dokončenia koláča je rovnaká teplota surovín – mascarpone, čokolády a čerešní. Recept patrí k tým jednoduchším. Určite ho vyskúšajte.

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.

kosik

Na prípravu krehkého cesta budete potrebovať (priemer 24 cm):
260 g hladkej múky
90 g práškového cukru
štipku soli
štipku jedlej sódy
100 g studeného masla
2 stredne veľké vajcia
50 g lieskových orechov
Na prípravu krému budete potrebovať:
200 g bielej čokolády (Callebaut)
250 g mascarpone
250 g čerstvých čerešní
ovocie na dozdobenie

A takto na to:

Ako prvé pripravte cesto. Lieskové orechy jemne opražte na panvici a na hrubo ich nasekajte. Do robota s nástavcom nožov navážte všetky suroviny a rozmixujte. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte minimálne 1 hodinu v chladničke, pokojne aj cez noc. Zachladené cesto rozvaľkajte, vložte do formy a jemne pritlačte k okrajom. Opäť ho vložte do chladničky. Rúru predhrejte na 180 stupňov. Tesne pred vložením do rúry, orežte nožom prebytočné cesto a vidličkou popichajte celé dno. Pečte približne 15 minút, cesto dosiahne zlatistú farbu.

Čerešne odkôstkujte, na ich rozmixovanie použite blender. Džús prepasírujte a nechajte bokom. Bielu čokoládu roztopte nad vodným kúpeľom. Čerešne, mascarpone a biela čokoláda musia mať pri zmiešaní rovnakú teplotu, aby sa krém nezrazil. Mascarpone zmiešajte s prepasírovanými čerešňami a postupne pridávajte roztopenú čokoládu. Krém prelejte na cesto a nechajte riadne zachladiť. Pred podávaním koláč dozdobte ovocím.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Mižu

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)

Vaše komentáre