tekvicovo-zemiaková polievka

Tekvicovo-zemiaková krémová polievka

Jesenné sychravé počasie si takúto polievku doslova žiada. Ale vlastne nielen to sychravé. Jednoducho, tekvica a jeseň – to je synonymum. Tentokrát sme pre vás pripravili recept na lahodnú krémovú polievku s nádhernou farbou. Tekvicovo-zemiaková krémovú polievka, vás zahreje a zasýti, ma nádhernu farbu a pri jej príprave sa ani veľmi nenamakáte. Hotovú ju máte za pár minút. Žiadne ďalšie dlhé slová nie sú potrebné.

K receptu sme natočili aj krátke video, ktoré vám pri príprave tejto polievky určite pomôže.

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

Tento recept vznikol v spolupráci s BILLA

 

kosik

Na tekvicovo-zemiakovú polievku budete potrebovať (4 porcie):
3 zemiaky nakrájané na kocky
polovicu maslovej tekvice nakrájanej na kocky
3 strúčiky cesnaku
1 cibuľu
lyžičku mletého zázvoru
200 ml 33% šľahačkovej smotany
hrsť húb shimeji
1 menšiu bagetu
pár vetvičiek tymiánu
na drobno nasekanú petržlenovú vňať
EV olivový olej
soľ a čerstvo mleté čierne korenie
lyžičku čierneho sezamu.
tekvicovo-zemiaková polievka

A takto na to:

Na olivovom oleji si orestujeme cibuľu a tymián. Pridáme tekvicu a zemiaky, osolíme a okoreníme, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 10 minút. Po desiatich minútach tekvicu a zemiaky podlejeme asi litrom vody a varíme do zmäknutia. Pridáme mletý zázvor a polievku rozmixujeme. Ak je príliš hustá pridáme vodu a prevaríme. Na záver pridáme šľahačkovú smotanu a polievku len prehrejeme a finálne dochutíme soľou a korením.

Na olivovom oleji s kúskami tymiánu si orestujeme huby shimeji. Rovnako aj kúsky bagiet. Hubami a kúskami bagety dozdobíme polievku, môžme pridať aj tymián, petržlenovú vňať a semienka čierneho sezamu. Samozrejme, pri servírovaní sa medze fantázii nekladú. Pokojne použite iné semienka, veľmi dobre fungujú opečené tekvicove jadierka. Tekvicovo-zemiaková polievka je parádnym jesenným jedlom.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Mižu a Kamil

 

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)

Vaše komentáre