Ako na najlepšie pusinky

posted in: Sladký život | 0

Tento marec oslavuje náš blog krásne štyri rôčky. Máme pocit, že sme prešli kus cesty a riadny kusisko nás ešte čaká. Stále varíme, pečieme, fotíme a píšeme pre radosť a pre vás. V článkoch sa snažíme popísať naše skúsenosti, postrehy a vždy tam vopcháme aj kúsok seba. Príbehy z nášho detstva, spomienky, ale aj nové zážitky zo spoločného života. Množstvo z vás už poznáme, aj keď sme sa nikdy nestretli. A mnohých ešte spoznáme. A čo nás na tom našom blogovani baví? To ste vy. Vaše reakcie, otázky, ale predovšetkým, že pripravujete jedlo podľa našich receptov.

Nemusela som dlho premýšľať, aký recept pre vás pri príležitosti štvrtých narodenín blogu pripravím. Najčastejšie ste si pri mojich tortách pýtali recept na snehové pusinky. Ja som ich ešte o trochu vylepšila a musím povedať – k dokonalosti. Tak nech sa páči, recept je na svete. Ja len dodám, že napiecť snehové pusinky nie je žiadna veda. Chce to len postupovať presne podľa receptu, použiť tie správne zdobiace špičky a poznať svoju rúru. To je všetko.

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.

kosik

Na prípravu snehových pusiniek s nahrievaným cukrom budete potrebovať:
110 g studených vaječných bielkov (z troch vajec)
220 g krupicového cukru
citrónová šťava
gélové potravinové farbivo
zdobiace špičky Wilton 1A, 1G
 
Na prípravu vanilkového pudingu budete potrebovať:
3 žĺtky
50 g kryštálového cukru
18 g kukuričného škrobu
200 ml mlieka
½ vanilkového struku
125 g masla

A takto na to:

 

Pri príprave pusiniek použite kuchynský robot. Papierovú utierku namočte do citrónovej šťavy a poriadne ňou vyutierajte misu a metličku na šľahanie. Rúru predhrejte na 80-100 stupňov. Na plech vystlaný papierom na pečenie vysypte cukor a rovnomerne ho rozložte. Cukor budete ohrievať 7 minút. Ihneď, ako plech vložíte do rúry, začnite šľahať bielky na najnižšom stupni. Po 3 minútach zvýšte rýchlosť na polovicu a pol minúty pred koncom ohrievania prepnite mixér na najvyššiu rýchlosť. Cukor z rúry vyberte, musí byť horúci, sypký a nesmie začať karamelizovať. Po jednej lyžičke pridávajte horúci cukor k bielkam a mixujte. Po každej lyžičke nechajte aspoň 10 sekúnd mixovať, aby sa cukor úplne rozpustil. Chvíľku to trvá, ale verte, stojí to za to. Keď do bielkov vsypete všetok cukor, mixujte ich ďalších 5 až 10 minút. Ak chcete vytvoriť farebné pusinky, na záver šľahania pridajte gélové farbivo.

Keď je snehová pena úplne tuhá naplňte ňou vrecká so zdobiacou špičkou. Pusinky vytláčajte trochu od seba, aby sa nepolepili. Vložte do rúry a pečte pri 100 stupňoch 35 minút. Po vypnutí rúry ju v žiadnom prípade neotvárajte. Nechajte pusinky ešte 15 minút dosušiť a až potom otvorte dvierka na rúre. Žiaľ, v tomto momente si budete musieť odskúšať svoju rúru. Každá pečie inak.

Vanilkový puding pripravíte veľmi jednoducho. Do vysokej nádoby vložte žĺtky a cukor. Ručným mixérom šľahajte do peny. Mlieko so semenami vanilkového struku ohrievajte. Asi pri 60 stupňoch vlejte trochu mlieka do žĺtkovej peny. Pridajte kukuričný škrob a šľahajte.

Žĺtky prelejte do zvyšku mlieka a na miernom plameni a za stáleho miešania metličkou ohrievajte až do bodu varu. Buďte trpezliví, nezvyšujte plameň. Keď puding prevrie zložte ho z ohňa a maslo nasekajte na kocky. Tie pridajte do ešte horúceho pudingu a metličkou ručne miešajte, až kým sa úplne nerozpustí a neprepojí. Puding prelejte do pohárikov, dozdobte fantastickými pusinkami a podávajte. Puding vyjde na štyri porcie.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Torta z kakaového korpusu, s tvarohovo-jahodovým krémom, dozdobená ovocím a pusinkami. Aj takto sa dajú najlepšie pusinky využiť.

Mižu

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)