Mrkvová roláda

Mrkvová roláda (sladký portugalský koláč)

Táto mrkvová roláda je vskutku pozoruhodný koláčik. Usudzujúc podľa jej tvaru tak nejako očakávate, že bude zvnútra plnená nejakým špeciálnym krémom, ale nie je to tak. Ide totiž skutočne o tenký plát cesta, ktoré je len zrolované do tvaru rolády. Portugalci takejto roláde hovoria Torta de Cenoura Húmida, čo v preklade znamená vlhký mrkový koláč a v jej ceste je obsiahnuté mrkvové pyré, ktoré túto vlhkosť, a dalo by sa povedať až krémovosť, zabezpečuje.

Nečakajte teda žiadny suchý koláč typu bábovka či obyčajná piškóta. Táto mrkvová roláda je skutočne šťavnatá, lahodná, fakticky krémová. Perfektne sa v nej dopĺňa mrkva s pomarančom (veď ako inak) a obsahuje minimum múky. Trochu grifu si bude vyžadovať jej rolovanie, ale inak sa nie je čoho báť. Cesto rolujte ešte teplé a utierku posypte vanilkovým cukrom.

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

 

coolinári v kuchyni

Tento recept vznikol v spolupráci so značkou SENCOR

 

kosik

Mrkvová roláda (Torta de Cenoura Húmida) – budete potrebovať (rozmer plechu 35 x 43 cm):
500 g očistenej a nakrájanej mrkvy
6 väčších vajec
180 g kryštálového cukru
80 g hladkej múky
5 g kypriacého prášku
šťavu a kúru z jedného BIO pomaranča
30 g vanilkového cukru na posypanie

A takto na to:

Mrkvu uvarte do mäkka, sceďte a rozmixujte na hladké pyré. Vajíčka vyšľahajte s cukrom. Pridajte preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom, pomarančovú šťavu a kôru a metličkou ručne zamiešajte. Na záver do cesta zamiešajte mrkvové pyré. Cesto prelejte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri teplote 180 °C 20 minút.

Čistú utierku posypte vanilkovým cukrom, plát cesta preložte na utierku pečiacim papierom hore a opatrne ho z cesta stiahnite. Pomocou utierky cesto zrolujte.

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačiť,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Bezdrôtový šľahač SENCOR sa stal rýchlo našim obľúbeným, keďže nám pri príprave jedla nezavadzia žiadny kábel.

Kamil a Mižu

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

 

 

Enter amount (EUR)