cviklové rezance

Cviklové rezance s tvarohom

Kto nepozná rezance s tvarohom hádam ani nežije na Slovensku. Je to taká tá ľudová klasika vhodná na ktorýkoľvek deň. My si ich doma robievame na slano, minimálne dvakrát do mesiaca ako rýchle a jednoduché jedlo, ktoré zvládne pripraviť každý. Náš tradičný recept na domáce cestoviny sme trošku ozvláštnili. Pridali sme do nich cviklu, čím získali nie len sviežu ľahkú chuť, ale hlavne zaujímavú farbu. S týmto cestom sa veľmi dobre pracuje, okrem rezancov z neho jednoducho pripravíte napríklad tortellini alebo iné druhy cestovín.

Ak sa rozhodnete pripraviť si naše cviklové rezance s tvarohom, budeme radi ak nám dáte vedieť ako vám chutilo.

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

cviklové rezance

 

kosik

Na cviklové rezance s tvarohom budete potrebovať (2 veľké alebo 4 menšie porcie):
100 g očistenej cvikly
1 vajce
200 g hladkej múky
štipku soli
200 g hrudkového tvarohu
kôpor
soľ
čierne mleté korenie
olivový olej
citrónovú kôru

A takto na to:

Očistenú cviklu zabaľte do alobalu a pečte pri teplote 190 stupňov približne 40 minút do zmäknutia. Ak si chcete prácu uľahčiť, použite predvarenú, vákuovo balenú cviklu, ktorú kúpite v obchode. Vychladnutú cviklu nakrájajte na menšie kúsky a zmixujte ju v malom mixéry s nástavcom nožov do hladkej kaše. V prípade potreby pridajte lyžicu vody. Ďalej pridajte vajce, soľ a opäť mixujte. Repovú kašu prelejte do misky, pridajte 100 g múky a vareškou riadne premiešajte. Na pracovnú dosku vysypte zvyšných 100 g múky, lepkavé repové cestíčko a ručne mieste, kým nevznikne hladké vláčne cesto. To zabaľte do potravinovej fólie a nechajte v chladnične 30 minút. Takto zabalené cesto vám vydrží v chladničke až do druhého dňa.

Cesto vyvaľkajte ručne alebo pomocou strojčeka na cestoviny. Nakrájajte rezance široké 0,6 až 1 cm. Varte v osolenej vode približne 40 sekúnd až 1 minútu, podľa hrúbky rezancov.

V mise zmiešajte tvaroh, kôpor a olivový olej. Dochuťte soľou, čiernym korením a citrónovou kôrou. Uvarené cestoviny preceďte, vsypte do misy s tvarohom a dobre premiešajte. Cviklové rezance s tvarohom môžete na záver dozdobiť napríklad čiernymi sezamovými semiačkami a citrónovou kôrou.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Mižu

 

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)

Vaše komentáre