Letné drinky

Letné drinky

posted in: Drinky, Leto | 0

V lete si často pripravujeme všelijaké drinky s ľadom či drteným ľadom, rôznych farieb a chutí, ktoré dokážu v horúcich dňoch príjemne osviežiť. No najväčšie starosti nám vždy robila príprava ľadu. Klasická forma na ľad v mrazničke zbytočne zaberá miesto, vrecká na ľad sme zase zabúdali dopĺňať a tak sa často stávalo, že keď sme ľad najviac potrebovali tak sme ho, samozrejme, v mrazničke nenašli. Našťastie to už je minulosť!

Naša nová americká chladnička InstaView Door-in-Door™ od LG má totiž výrobník ľadu a tiež pripojenie na vodu, takže ľad vyrába automaticky, priebežne ho dopĺňa a my sa už o to či doma nájdeme ľad viac fakt nemusíme starať.

Navyše si vieme zvoliť, či nám chladnička vydá klasické ľadové kocky alebo ľadovú drť. Skvelou možnosťou je tiež dopriať si chladenú vodu. A tak sme sa hneď pustili do prípravy jednoduchých drinkov, o ktorých recepty sa tu s vami podelíme, jeden je nealko a jeden s trochou ružového vína, ktoré sa k letu neuveriteľne hodí.

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

Tento recept vznikol v spolupráci so značkou LG

kosik

Na drink s ružovým vínom:
1 dcl ružového vína
0,5 dcl šťavy z červenej repy
2 cl grenadíny
1,5 dcl chladenej vody
ľad

Na nealko drink:

2 cl curacao blue sirupu
1,5 dcl ananasového džúsu s dužinou
1,5 dcl broskyňového džúsu
ľadovú drť
záhradné ovocie na dozdobenie a trochu ananásu
 

A takto na to:

Tieto drinky sú naozaj veľmi jednoduché, ale máme ich veľmi radi. Drink s ružovým vínom ma navyše nádhernú karmínovú farbu a kombinácia repovej šťavy a suchého ružového vína s grenadínou je vskutku zaujímavá. Nealko sa zase určite zapáči deťom. Pri prvom drinku len zmiešajte jednotlivé komponenty, doplňte ľadom a vodou.

Pri nelku začnite nasypaním ľadovej drte do pohára, tú prelejte curacao blue sirupom, počkajte kým klesne na dno, pokračujte ananásovým džúsom a potom broskyňovým. Dozdobte obľúbeným ovocím.

 

 

Kamil a Mižu

 

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)

Vaše komentáre