Kapustová polievka s fazuľou

Kapustová polievka s fazuľou

posted in: Polievky, Recepty | 0

Kapustová polievka sa na toto ročné obdobie jednoducho hodí. Kapusta obsahuje množstvo vitamínu C, A, B1, B2 a je bohatá na vlákninu. Táto kapustová polievka je pripravená z hlávkovej sladkej kapusty, takže je to celkom príjemná zmena po prejedaní sa decembrovou kapustnicou z kyslej kapusty.

Pri varení našej polievky sme okrem kapusty použili základnú koreňovú zeleninu a konzervovanú fazuľu, takže jej príprava je časovo nenáročná. Je to zeleninová polievka vhodná aj pre vegánov. Ak nemáte po ruke zeleninový vývar, môžete použiť čistú vodu. Lúpané paradajky našej polievke dodávajú príjemnú sladkosť, mletá paprika a rasca zasa plnú a vyváženú chuť. Bylinkami nešetrite. Zeleninové jedlá potrebujú vychutiť. Ak však nemáte v tomto ročnom období po ruke čerstvé bylinky, pokojne použite tie sušené.

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

 

coolinári v kuchyni

 

kosik

Na kapustovú polievku budete potrebovať (4 porcie):
2 polievkové lyžice rastlinného oleja
1/2 šalotky
1 mrkvu
plátok zeleru
1 strúčik cesnaku
2 vetvičky tymianu
1 čajovú lyžičku mletej papriky
1/2 čajovej lyžičky mletej rasce
120 g lúpaných krájaných paradajok
200 g konzervovanej bielej fazule
3 hrste hlávkovej kapusty
1 liter zeleninového vývaru
soľ a čierne mleté korenie
petržlenovú vňať na dozdobenie

Kapustová polievka s fazuľou

A takto na to:

Do rozpáleného hrnca s rastlinným olejom pridajte na drobno nakrájanú šalotku, mrkvu, zeler a za občasného miešania ich na miernom ohni pár minút restujte. Pridajte na pásiky nakrájanú hlávkovú kapustu, soľ, čierne korenie, lístky tymianu a prikryte hrniec pokrievkou. Zeleninu duste 10 minút.

Posypte mletou paprikou, rascou, vlejte lúpané paradajky, 200 ml zeleninového vývaru, premiešajte a varte, kým zelenina nezmäkne. Ďalej do polievky pridajte konzervované fazuľky, zvyšok zeleninového vývaru, dochuťte soľou a čiernym mletým korením. Povarte ešte 5 minút a polievku odstavte. Pri podávaní ju posypte petržlenovou vňaťou.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačiť,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Kamil a Mižu

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

 

 

Enter amount (EUR)