plneny party chlieb

Plnený párty chlieb

Share on Facebook4Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest1Share on Tumblr0Print this page

U nás doma si návštevy podávajú kľučky. Nepreháňam. Ak náhodou nik nezaklope na dvere, je to veľmi výnimočná situácia. Aj náš psík Lilu miluje návštevy a vždy ich víta šialeným brechotom a predvádza sériu svojich obľúbených hračiek. Jeden letný víkend k nám mala prísť kamarátka, ktorá nás vždy chváli a obdivuje recepty a blog na ktorom spoločne pracujeme. Zatiaľ ale nemala možnosť nič ochutnať. Tak sme sa rozhodli, že ju pohostíme coolinársky. Tentokrát som sa chopila príležitosti ja a Kamilovi dala trochu vydýchnuť. Veď varí každý deň, 365 dní v roku. Recept, pochopte, som riešila za pochodu. Dosypovala, dolievala,…

Prípravu kysnutého cesta jednoducho milujem. Je na sto honov vzdialené od pečenia korpusov. Ide o ten pocit, keď si cesto omakáte a viete, či ešte potrebuje múku, vodu, alebo len dlhšie miesenie. Nádhera. Takže žiadna veda. V podstate je to základné chlebové cesto ochutené všetkým možným, čo som našla v chladničke.

Napokon sme boli štyria, počas miesenia a kysnutia sme si spoločne vychutnávali skvelé vínko na teraske a hovorili o všetkom možnom. Dokonca sa mi podarilo prekvapiť našich hostí malým dezertom zo slaného karamelu. Vrcholom večera bol plnený párty chlieb na štyri spôsoby. Každý chlebík sme rozdelili na štyri časti a tak sme všetci mohli ochutnať každú verziu. Chuť by som popisovala asi ťažko. Ale boli jednoducho božské. Cesto po okrajoch chrumkavé, vo vnútri vláčne a šťavnaté. Ani neviem, ktorá kombinácia bola najlepšia. Všetky boli dokonalé. Výborne sme sa najedli a hostia odchádzali spokojní a napapaní.

Najväčšou pochvalou však bola správa hneď na druhý deň, keď sa dožadovali receptu. Paráda. Náhodná príležitosť vytvoriť jedlo len tak, pre nás a napokon ide i na blog. Pochopíte keď si chlebíky pripravíte. S takým parádnym receptom sme sa jednoducho museli podeliť. A nezabudnite, predstavivosti sa medze nekladú. Chleby naplňte čím len chcete. Recept patrí k tým jednoduchým a nenáročným. Prekvapte svojich hostí niečím novým.

party chlieb

kosik

Na prípravu plneného párty chleba budete potrebovať:
7 g droždia
300 ml vlažnej vody
½ lyžičky cukru
470 g hladkej múky
¾ lyžičky soli
Na náplň:
cottage cheese
mascarpone
smotana
parmezán
huby, paradajky, paprika, cibuľka, červená repa, feta, bylinky
soľ
čierne mleté korenie

plneny party chlieb

A takto na to:

Do misky s vlažnou vodou nasypte cukor a droždie, nechajte chvíľu postáť a dobre premiešajte. Kvások nechajte vykysnúť. V hlbokej mise zmiešajte múku so soľou. Na miesenie použite robot s hákovým nástavcom. Do múky postupne prilievajte kvások a nechajte miesiť 8 – 10 minút. Vznikne trochu lepkavé cesto. To preložte na múkou pomúčenú pracovnú dosku a rozdeľte ho na štyri rovnaké časti. Z každej hnetením vytvarujte guľu. Použite však iba toľko múky, aby bolo cesto stále trochu lepivé. Gule prekryte utierkou a nechajte kysnúť 1 hodinu.

Vykysnuté cesto roztiahnite do oválu a ukladajte na jemne pomúčený plech. Naplňte, okraje zahnite a vytvarujte lodičky. Ja som ako náplň použila mascarpone zriedené so smotanou, cottage cheese a strúhaný parmezán. Huby, paradajky, paprika a cibuľky sa piekli spolu s chlebom. Nezabudnite posoliť a okoreniť.

Pečte 10 – 12 minút v teplovzdušnej rúre, pri teplote 220 stupňov. Po vytiahnutí z rúry naplňte chleby rukolou, červenou repou (varenou), fetou, bazalkou, čímkoľvek na čo máte chuť a máte po ruke. Chleby podávajte ešte teplé.


Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

 

party chlieb

party chlieb

plneny party chlieb

Mižu

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)

Share on Facebook4Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest1Share on Tumblr0Print this page

Vaše komentáre