Pozor! Prudko návykové! Čokoládové vianočné pečivo je tak dobré, že si na ňom určite vybudujete závislosť a jedna dávka nebude stačiť. Má výraznú čokoládovú chuť, je krehunké a na jazyku sa rozplýva. Príprava je pritom veľmi jednoduchá, zvládne ju aj začiatočník.
My sme tomuto čokoládovému pečivu dali tvar rohlíčkov, ale vy pomocou cukrárskeho vrecka a zdobiacej šišky môžete tvarovať esíčka, venčeky alebo akýkoľvek tvar vám napadne. Miesto orieškov tiež môžete použiť kokos alebo cukrový posyp.
Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.


Na čokoládové vianočné pečivo budete potrebovať (cca 35 ks):
125 g masla
50 g horkej čokolády
1 žĺtok
50 g práškového cukru
140 g hladkej múky
štipku soli
čokoládu a nasekané oriešky na obaľovanie

A takto na to:
Čokoládu s maslom rozpustite vo vodnom kúpeli a nechajte vychladnúť. V mise rozmixujte žĺtok s cukrom, pridajte rozpustenú čokoládu a na zaver múku so soľou. Všetko dobre rozmixujte ručným mixérom.
Cesto preložte do cukrárskeho vrecka so zdobiacou špičkou a pomocou neho vytláčajte cesto na plech vystlaný papierom na pečenie do tvaru rohlíčkov. Pečivo sa v rúre trochu roztiahne, preto nechávajte medzi rohlíčkami mierne medzery, aby sa okraje nezlepili.
Pečte pri teplote 180 stupňov 10 až 12 minút. Po vychladnutí namáčajte končeky rohlíčkov do rozpustenej čokolády a posypte nasekanými orieškami. Čokoládové vianočné pečivo skladujte vo vzduchotesnej nádobe na chladnom mieste pokojne 3 až 4 týždne.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačiť,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.



Kamil a Mižu
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)











