Tvarohové knedlíky s marhuľami

Tvarohové knedlíky s marhuľami

Tvarohové knedlíky s marhuľami sú vláčne, šťavnaté a na prípravu časovo o čosi jednoduchšie ako knedlíčky (gule) pripravované zo zemiakového cesta. V každom prípade, patria k jednoduchým receptom, ktoré zvládne každý a kde ľahko spracujete akékoľvek sezónne ovocie. Tvarohové knedlíky plnené ovocím sú tradičným sladkým jedlom českej kuchyne. Väčšinou sa podávajú ako hlavný chod, málo kedy ako dezert. Tvarohové cesto sa zvykne plniť čučoriedkami, jahodami, marhuľami a podávajú sa obalené v rozpustenom masle, posypané tvarohom a cukrom.

My sme tie naše tvarohové knedlíky s marhuľami pozdvihli o level vyššie a pripravili k nim aj marhuľový coulis, čo je v podstate marhuľová omáčka. Či bude sladká alebo jemne kyselkavá, to je len na vás. Pridajte toľko cukru, koľko považujete za primerané. My preferujeme príjemnú sladko-kyslú chuť marhúľ, preto sme marhuľový coulis pripravili o čosi kyslejší.

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

 

coolinári v kuchyni

Tvarohové knedlíky s marhuľami

 

kosik

Na tvarohové knedlíky s marhuľami budete potrebovať (9 ks):
200 g hrudkovitého tvarohu
1 vajce
50 ml plnotučného mlieka
240 g hrubej múky
štipku soli
30 g rozpusteného masla
9 ks marhúľ
tvaroh, práškový cukor a maslo na dokončenie
Na marhuľový coulis budete potrebovať:
450 g odkôstkovaných marhúľ
20 g vanilkového cukru
70 g kryštálového cukru
100 ml vody

A takto na to:

Marhule na plnenie zbavte kôstok. Cesto na tvarohové knedlíky pripravíte veľmi jednoducho. Tvaroh rozotrite vareškou do hladka. Pridajte do neho celé vajce, mlieko, múku, soľ, rozpustené maslo a rukou vymieste vlhké cesto. Cesto musí ostať trochu lepkavé, aby sa z neho dali vytvarovať gule. Preto múku navyše pridávajte len veľmi opatrne. Pracovnú dosku jemne pomúčte hrubou múkou a vypracované cesto na ňu preložte. Vytvarujte valec s priemerom cca 4 cm a nakrájajte ho na 9 rovnakých plátkov hrubých približne 5 cm. Plátok cesta v ruke prstami roztlačte, vložte doň odkôstkovanú marhuľu a cesto okolo marhule zlepte. Guľu obaľte v troche múky. Takto vytvarujte aj zvyšné knedlíky. Varte v jemne osolenej vode 10 až 12 minút.

Uvarte marhuľový coulis. Do hrnca navážte odkôstkované a na kocky nakrájané marhule, vanilkový, kryštálový cukor a vodu. Varte na miernom ohni za občasného miešania približne 15 minút. V prípade potreby dosypte trochu cukru. Keď sú marhule rozvarené rozmixujte ich ponorným mixérom a prepasírujte cez sito. V prípade, že je omáčka veľmi riedka, varte ju ešte pár minút na miernom ohni.

Tvarohové knedlíky s marhuľami polejte maslom, marhuľovým coulis, posypte tvarohom a práškovým cukrom.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Kamil a Mižu

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

 

 

Enter amount (EUR)