Ak existuje jedlo, ktoré vystihuje jeseň, tak sú to cestoviny s hubami. Tento recept na tagliatelle s lesnými hubami, šampiňónmi a šalviou spája zemité chute sušených húb, jemnú smotanovú omáčku a sviežosť byliniek. Vonia lesom, teplom kuchyne a je hotový do pol hodiny – ideálne na rýchly obed či večeru, keď sa chcete zahriať a zároveň si dopriať niečo výnimočné.
Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.
Tento recept vznikol v spolupráci s BILLA
Na tagliatelle s lesnými hubami budete potrebovať (2 porcie):
150 g tagliatelle BILLA Premium semolinové s hríbmi
40 g sušených lesných húb
3 šampiňóny
½ menšej cibule, nadrobno nakrájanej
1 strúčik cesnaku
pár lístkov šalvie
niekoľko lístkov tymianu
1 dcl bieleho suchého vína
1 dcl vody z namáčania húb
1 lyžička hubového prachu
1 dcl šľahačkovej smotany
1/2 lyžičky mletej rasce
soľ, čierne korenie podľa chuti
strúhaný parmezán
nadrobno nasekanú petržlenovú vňať
olivový olej BILLA Premium Extra Virgin
lyžicu masla
A takto na to:
Sušené lesné huby zalejte vriacou vodou a nechajte ich namočené 15–20 minút. Následne ich sceďte, vodu si odložte. Šampiňóny nakrájajte na plátky. Na panvici rozohrejte trochu masla alebo oleja. Orestujte cibuľu dozlatista, pridajte mletú rascu, šalviu a tymian, cesnak, šampiňóny a scedené lesné huby. Restujte, kým huby nezačnú voňať. Dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Huby zalejte bielym vínom a nechajte chvíľu povariť, aby sa odparil alkohol. Prilejte vodu zo scedených húb a duste asi 15 minút.
Pridajte smotanu a hubový prach. Varte ešte 5 minút, kým sa omáčka jemne nezahustí.
Medzitým uvarte tagliatelle v osolenej vode podľa návodu. Sceďte a premiešajte priamo s omáčkou. Finálne dochuťte. Podávajte so strúhaným parmezánom a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačiť,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Kamil a Mižu
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)