steak sendvič

Veľký steak sendvič

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest2Share on Tumblr0Print this page

V ďalšom recepte, ktorý sme pripravili spolu s Becherovkou v našom spoločnom projekte bude hrať hlavnú úlohu hovädzí steak. Kus mäsa, ktorý miluje takmer každý.

Tento jednoduchý steak sendvič vytvoríte behom pár minút. Pritom sa z neho plnohodnotne najedia hneď dvaja ľudia. Stačí zbehnúť do obchodu, zohnať potrebné ingrediencie a do pár minút vám na stole pristane skvelý obed alebo večera. Je jedno aký druh steaku si vyberiete, všetky v sendviči fungujú parádne. Ak jedlo chcete povýšiť ešte o level vyššie namiesto kupovanej ciabatty si s nami pripravte poctivú domácu. Ale ak čas na zvyš nemáte môžete siahnuť po každom pečive. Bageta alebo dva krajce poctivého chleba? Všetko je dovolené.

steak sendvič

kosik

Budete potrebovať (porcia pre dve osoby)
250 g kus RIB EYE STEAK
1 domáca ciabatta
2 lyžice ostrej horčice
2 lyžice domácej majonézy
1 červená cibuľa
veľa nasekanej pažitky
1 hlávka kučeravého šalátu
2 mäsité paradajky
soľ, čerstvo mleté čierne korenie
olivový olej

steak sendvič

steak sendvič

A takto na to:

Ciabattu pozdĺžne rozrežte a obe strany výdatne potrite horčicou. Ideálna je ostrejšia. Na spodnú stranu uložte natrhaný umytý a osušený kučeravý šalát, plátky cibule a paradajok.

Rib eye steak si pripravíte nasledovne: steak vyberte minimálne polhodinu pred prípravou z chladničky. Rozpáľte panvicu, ale bez tuku. Mäso osoľte a okorente, potrite olivovým olejom. Opekajte na panvici z každej strany asi 4 minúty. Samozrejme čas prípravy si môžete prispôsobiť podľa toho, akú úpravu mäsa preferujete. My sme sa rozhodli (keďže Miška má radšej prepečenejšie mäso) pre medium well úpravu. Steak po vybratí z panvice nechate odpočívať, ideálne pod alobalom alebo prikryté v rúre vyhriatej na sto stupňov asi 10 minút.

Mäso narežte na tenké plátky a uložte na sendvič. Šťavu, ktorá z mäsa vytiekla prilejte na sendvič tiež. Na záver doprajte sendviču poriadnu porciu vašej domácej majonézy. My sme na mäso pridali aj veľa pažitky.

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

steak sendvič

steak sendvič

steak sendvič

steak sendvič

steak sendvič

steak sendvič

steak sendvič

steak sendvič

Mižu a Kamil

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest2Share on Tumblr0Print this page

Vaše komentáre