Údený losos s dresingom zo smotanového chrenu a reďkovky

Toto sú skutočne perfektné raňajky, ako stvorené na začiatok víkendového dňa. S nádychom luxusu, pritom tak jednoduché. Takéto jedlo si určite treba vychutnať v pokoji, preto si ho pripravte v nejaký voľný deň, keď nemusíte utekať za povinnosťami. Prekvapí vás svojou vyváženou a veľmi sviežou chuťou.

1-1-IMG_3336

kosik

Na perfektné raňajky potrebujete:
100g údeného lososa
1 zväzok reďkovky
1 citrón

1/2 flaštičky smotanového chrenu (ideálny je samozrejme chren čerstvý + kyslá smotana)
2 lyžice EV olivového oleja
Šťava z polovice citróna
kôpor
maslo
pečivo podľa chuti, ideálne niečo zdravšie, celozrné

2-1-IMG_3348

 

A takto na to:

  • Smotanový chren si v miske zmiešajte s nadrobno nasekanou reďkovkou. Pridajte šťavu z polovice citróna a dve lyžice olivového oleja. Poriadne premiešajte. Kôpor tiež nasekajte najemno a pridajte k dresingu. Nezabudnite na čerstvo namleté čierne korenie a samozrejme soľ.
  • Pečivo narežte na malé krajce, potrite kúskom masla, uložte plátok lososa a na každý pridajte poriadny kus dresingu. Fantastické!!

PS1: tento dresing sa skvele hodí aj k dobrej údenej šunke, takže ak dávate prednosť klasickému mäsu pred rybou, skúste to takto.

PS2: k tomuto jedlu sa hodí aj nejaky ľahký šalát, skúste niečo s rukolou, alebo baby špenátom. Ja som dnes dal prednosť feniklu s reďkovkou, jemne zaliatym olivovým olejom a citrónovou šťavou, ale priznávam, že fenikel nie je pre každého a na jeho anízovú chuť si treba zvyknúť, rovnako ako napríklad na grécke OUZO. ;)

5-1-IMG_3426ii

4-1-IMG_3384

3-1-1-IMG_3394

 

Kamil

Vaše komentáre