polievka_z_medvedieho_cesnaku6

Polievka z medvedieho cesnaku

posted in: Jar, Polievky | 0

Toto je vyslovene jarná záležitosť. Farbou a hlavnou ingredienciou tiež. Jednoduchá krémová polievka z medvedieho cesnaku. To je fakt skvelá rastlinka. Má veľa liečivých účinkov (posilňuje imunitu, pomáha pri žaludočných problémoch, bolestiach hlavy, detoxikovaní organizmu, atď.) a je to navyše chutná bylinka, ktorá vždy skoro na jar rastie u nás v Európe a častiach Ázie. A vraj je to prvá rastlinka, ktorú zožerie medveď po prebudení zo zimného spánku. Takže sa nám ako ingrediencia parádne hodí do nášho jarného projektu #fitsblogermi. Okrem toho sme mohli pri príprave receptu konečne naplno využiť aj náš nový mixér, Klarstein Herakles 3G, ktorý sme nazvali Klára. Začína byť v našej kuchyni neoceniteľným pomocníkom. Ale k tomu sa ešte určite dostaneme.

Pri varení polievky môžete využiť vlastnú invenciu, doplniť ju o listy baby špenátu alebo na jemno nasekaný pór. A medvedí cesnak si môžete nazbierať v lese aj sami. Ale pozor na to, aby vás pri tom nenačapal dajaký hladný a po prebudení nervný macko.

polievka_z_medvedieho_cesnaku6

kosik

Na jednoduchú krémovú polievku budete potrebovať (pre 2 osoby):
100 g medvedieho cesnaku (to je cca jedna veľká hrsť)
1 väčší zemiak
veľkú hrsť mrazeného hrachu
1 cibuľu
1 jarnú cibuľku
olivový olej extra virgin
soľ, čerstvo mleté čierne korenie
sušené chilli

 

voliteľné:
trochu sladkej smotany
1 rožok nakrájaný na kolieska
mozzarellu

 

 

polievka_z_medvedieho_cesnaku6

A takto na to:

  • Na trochu oleja (prípadne masla) orestujte nadrobno nakrájané cibule. Prihoďte nakrájaný zemiak, hrsť mrazeného hrachu a nasekaný medvedí cesnak. Zalejte vodou, aby bolo všetko zakryté. Osoľte a okoreňte, priebežne miešajte a varte asi 20 minút dokým nebudú zemiaky mäkké.
  • V prípade, že máte výkonný mixér (blender) všetko preložte do jeho nádoby a rozmixujte úplne dohladka. Kvalitný mixér vám zabezpečí hladkosť a skvelú krémovosť polievky. Ak taký mixér nemáte, použite tyčový. Ak je polievka príliš hustá dolejte vodu a prevarte. Hustotu polievky si zvoľte podľa seba. My máme radi husté krémy, doliali sme teda len trochu vody, naša polievka mala nádhernú zelenú farbu.
  • Ak chcete, polievku môžete zjemniť trochou sladkej smotany. Polievka jemne zmení farbu.
  • Na tanieri alebo v miske môžete do polievky natrhať mozzarellu. Pokvapkať olivovým olejom a dochutiť soľou, sušeným chilli a čiernym korením.
  • K polievke sa tiež hodia krutóny, my sme dali tentokrát prednosť domácim Bake Rolls, ktoré si vytvoríte veľmi jednoducho. Rožok narežte na kolieska, poukladajte na papier na pečenie, okoreňte podľa chuti a trochu pokvapkajte olivovým olejom. Pečte dozlata.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

 

 

polievka_z_medvedieho_cesnaku6

polievka_z_medvedieho_cesnaku6

polievka_z_medvedieho_cesnaku6

polievka_z_medvedieho_cesnaku6

Kamil

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám však naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)

Vaše komentáre