rebierka

Pečené bravčové rebierka

Share on Facebook3Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest1Share on Tumblr0Print this page

Prešiel celý rok od našej poslednej spolupráce s Becherovkou. Keď nám aj tento rok zazvonil telefón s ponukou či by sme si spoločné varenie nechceli zopakovať neváhali sme ani sekundu. Radi totiž kombinujeme bylinkovú a korenistú chuť tohto likéru s dobrým mäskom. A tak v našej réžii a za výdatnej pomoci celého Becherovka teamu vzniklo hneď niekoľko receptov, ktoré vám v nasledujúcich týždňoch v projekte Meatlovers predstavíme. A začneme rebierkami.

Aj keď na našom blogu už nejaké recepty na rebierka máme, tentokrát sme sa nechali inšpirovať chuťou Becherovky, dlho ich marinovali, dve hodiny piekli a nakoniec hodili pod gril. Doprajte si ich s dobrým chlebom a omáčkou a obed, či večeru zakončite kalíškom likéru.

becherovka

kosik

1 kg mäsitých bravčových rebierok
Marináda:
60 ml olivového oleja
30 ml sójovej omáčky
60 ml cider
1 lyžička granulovaného cesnaku
1 lyžička sladkej mletej červenej papriky
1 lyžička rasce
1 lyžička korenia 4 farieb
1 lyžička soli
badián a kúsok celej škorice
Na glazúru:
60 ml medu
100 ml passaty (pasírované paradajky)
1 lyžička vločiek chilli
1 lyžička údenej mletej červenej papriky
trochu soli
petržlenová vňať na dozdobenie

rebierka

rebierka

A takto na to:

Rebierka omyte, osušte a narežte na niekoľko kusov. Pripravte si marinádu zo všetkých prísad, rascu a korenie 4 farieb môžete predtým podrviť v mažiari. Marinádou rebieka zalejte, pridajte badán a škoricu a odložte do chladničky na minimálne dve hodiny, ideálne na celú noc.

Rúru zohrejte na 180 stupňov a v pekáči pod alobalom s marinádou pečte rebierka asi 2 hodiny. Rebierka by mali byť mäkké a takmer hotové. Zmiešajte prísady na glazúru a rebierka v nej poriadne obaľte. Rebierka pečte pod grilom 30 až 45 minút, dokým sa glazúra jemne nezapečie. Rebierka podávajte posypané petržlenovou vňaťou a s BBQ omáčkou a chlebom.


Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

rebierka

rebierka

rebierka

rebierka

rebierka

rebierka

rebierka

Mižu a Kamil

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)

Share on Facebook3Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest1Share on Tumblr0Print this page

Vaše komentáre