marshmallows

Cukríky marshmallows s pistáciami

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest3Share on Tumblr0Print this page

Marshmallows cukríky iste pozná každý z vás, predovšetkým z detských čias. Je to sladkosť určená predovšetkým deťom a milovníkom sladko sladkých receptov. Základnými surovinami na ich prípravu sú cukor, želatína a voda. Ja som použila aj pistácie, ak ich nemáte po ruke, pokojne ich nahraďte inými orechmi, alebo nechajte marshmallows snehovo biele. Agáve sirup môžete nahradiť ľahšie dostupným medom.

Dá sa s nimi vyhrať. Nevadí im izbová teplota a sú trvácne, tak prečo ich spolu s deťmi nezabaliť do papierikov a nepovešať na váš vianočný stromček. Vedľa domácich medovníčkov sa budú vynímať.

Všetky recepty z vianočného špeciálu nájdete tu.

marshmallows

kosik

Na prípravu cukríkov marshmallows budete potrebovať:
3 ks plátkovej želatíny
60 ml studenej vody
170 g kryštálového cukru
80 g sirupu agáve (dá sa nahradiť medom)
štipku soli
40 g nesolených pistácií
Na posypanie plechu:
20 g práškového cukru
20 g kukuričného škrobu
+ papier na pečenie

marshmallows

A takto na to:

Želatínové plátky namočte do vody. Do hrnca s hrubým dnom nalejte 60 ml vody, kryštálový cukor, sirup agáve, soľ a nechajte zovrieť s pokrievkou na hrnci. Keď začne sirup vrieť, odkryte pokrievku a nechajte na miernom ohni vrieť asi 10 minút.

Do misy od kuchynského robota prelejte cukrový sirup, vyžmýkanú želatínu a nechajte mixovať na najvyššej rýchlosti 10 minút, až zmes ochladne. Na záver prisypte na drobno nasekané pistácie, časť z nich si nechajte na posypanie do formy.

Plech (srnčí chrbát) vyložte papierom na pečenie, vysypte práškový cukrom zmiešaný s kukuričným škrobom a prelejte doň cukrovú zmes, ktorá teraz pripomína vyšľahané bielka, ale je naťahovacia ako žuvačka. Na vrch nasypte zvyšok pistácií a nechajte odležať pri izbovej teplote do druhého dňa.

Po vybratí z plechu marshmallows nakrájajte na kocky, oprášte z nich prebytok prášku. Cukríky marshmallows môžete skladovať v uzavretej nádobe pri izbovej teplote až 1 mesiac.

Tu si stiahnete recept v PDF.

Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

marshmallows

marshmallows

marshmallows

marshmallows

Mižu

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest3Share on Tumblr0Print this page

Vaše komentáre